Sigilarea dentara – o metoda eficienta ce preintampina sau amana multe proceduri

implant dentar

Mentinerea unei bune sanatati a dintilor reprezinta pentru cei mai multi oameni un adevarat scop in sine. O data ce unul sau mai multi dinti se cariaza, se imbolnavesc, apar si problemele de alimentatie, durerile nocturne si multe alte neplaceri. In cazul in care exista unele suspiciuni, pacientii sunt sfatuiti sa apeleze la serviciile unui dentist bun din cadrul clinicii Elveto Dent pentru sigilari dentare. Acestea pot preintampina sau chiar preveni aparitia unor probleme mai grave si necesitatea unor proceduri costisitoare precum implantul dentar. Detalii gasiti si pe site-ul https://cabinetstomatologicsector2.ro/.

Ce este sigilarea dentara si care sunt beneficiile acesteia | cabinetstomatologicsector2.ro

implant dentar

Faptul ca dintii sunt periati de trei ori pe zi si ca pacientii folosesc si ata dentara, apa de gura si alte produse de acest gen de la producatori de top, nu sunt suficiente pentru a preveni aparitia cariilor dentare. Insa procedurile de igiena sunt obligatorii! Pentru a mentine curati dintii, indeosebi molarii din partea din spate unde resturile alimentare se pastreaza o perioada mai lunga de timp si unde cariile apar devreme, este necesara sigilarea dentara. Fiindca molarii sunt neregulati si aspri, au nevoie de etansare si protectie realizata din material plastic sau dintr-un alt material dentar.

Sigilarea dentara poate fi comparata cu o pelerina ce protejeaza dintii de fenomene nefavorabile. Astfel, bacteriile si acizii nu se vor instala in dinti, posibilitatea producerii cariilor nu exista iar pacientii ce pot beneficia de aceasta procedura pot economisi bani pe termen lung. Aplicarea materialelor de etansare reprezinta un procedeu rapid si fara durere, locul fiind uscat, curat, inainte de a introduce sigilantul dentar pe suprafata masticatorie a dintilor. Compozitul se va intari si va forma o pelicula pe suprafata dintelui ce va actiona ca si o bariera impotriva agentilor patogeni.

Efecte secundare ale sigilarii dentare nu exista, decat in foarte rare cazuri aparitia unor alergii. Sigilantii dentari pot proteja dintii o perioada indelungata inainte de a fi reaplicati. Ceea ce inseamna ca sigilarea dentara este una din cele mai eficiente metode de prevenire a aparitiei cariilor atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor.