Sibiu: o oferta culturala inedita in weekendul 13 15 august la ARTmania Festival 2010

28 iulie 2010
Autor:
dowmedia08

Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra au incheiat astazi un acord de colaborare cu ARTmania Festival, festivalul de muzica si arte conexe din Sibiu.

Parteneriatul are ca obiectiv promovarea la nivel national a spatiilor muzeale aflate in patrimoniul institutiilor mentionate, prin intermediul canalelor de comunicare dedicate festivalului si facilitarea accesului publicului participant in conditii speciale.
Astfel, posesorii de bilete sau abonamente la ARTmania Festival 2010, au ocazia de a vizita Muzeul de Istorie, Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vanatoare si Galeria de Arta Contemporana, achitand o taxa simbolica generala de numai 3 RON pentru fiecare muzeu.

Special pentru iubitorii culturii gotice, Muzeul National Brukenthal recomanda publicului ARTmania expozitia Gothic: Trairea Neo-gotica vs. Modelul Iluminist, gazduita in subsolul Palatului Brukenthal.

Reducerea oferita de Muzeul National Brukenthal este strict valabila pentru posesorii de bilete sau abonamente ARTmania Festival 2010, preschimbate in bratari de acces la centrul de informare, amplasat in Piata Mare din Sibiu, in perioada 13-15 august 2010.

In aceleasi conditii, participantii la ARTmania Festival 2010 beneficiaza de acces gratuit in spatiile Complexului National Muzeal “ASTRA” Sibiu: Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul Civilizatiei Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca “Emil Sigerus”. Dintre atractiile pe care Muzeul ASTRA vi le recomanda, fac parte: Targul Creatorilor Populari din Romania, aflat la a XXVII-a editie, manifestare ce se desfasoara in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului in perioada 13-15 august, intre orele 10,00-18,00 cu invitati mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii, specializati in tesut, brodat, olarit, incondeiat oua, sculptura in lemn si os, pictura de icoane, cojocarit, confectionat masti, podoabe, jucarii, instrumente muzicale, mobilier si impletituri din fibre vegetale si Expozitia Arta si mestesuguri contemporane norvegiene ”Constructii”, deschisa in perioada 16 iulie – 29 august 2010, de marti pana duminica, intre orele 10,00 -18,00 la Casa Artelor din Piata Mica nr. 21, prezentand 22 de lucrari de o mare varietate de forme si expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate in traditie, toate insa avand ca punct de plecare un exercitiu al practicii mestesugaresti.

ARTmania Festival si C.F.R. Calatori promoveaza mersul pe bicicleta

Tot in spriritul promovarii turismului si pentru sustinerea atitudinii ECO, C.F.R. Calatori a introdus pentru amatorii ciclismului urban un vagon special pentru transportul calatorilor cu biciclete in perioada 10-20 august 2010. Acceleratul 1621 pleaca la ora 9.50 din Bucuresti si ajunge in Sibiu la 17.11, urmand ca la intoarcere, A1622 sa plece din Sibiu la 13.40 si sa ajunga la ora 21.12 in Bucuresti.

C.F.R. Calatori ofera reduceri speciale pentru mini-grupuri, cu exceptia zilelor de vineri sau duminica si reduceri de pret la achizitionarea biletelor in avans. Transportul bicicletelor este gratuit. De asemenea, bicicletele pliabile sau demontabile pot fi transportate in toate trenurile de calatori, sub forma bagajului de mana.

Sibiul ofera toate facilitatile necesare pentru ciclismul urban.

Biciclistii interesati de acest program trebuie sa stie ca Sibiul ofera facilitatile necesare ciclismulului urban civilizat: spatii pentru parcarea bicicletelor in centrul istoric, dar si o pista pentru biciclete. Bineinteles, in tot Sibiului, inclusiv in cetatea medievala este permis accesul cu biciclete.

Primaria Municipiului Sibiu a finalizat in 16 iulie ultima etapa a proiectului de construire a pistei pentru biciclete ce incepe de langa Stadionul Municipal si ajunge in apropierea Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, in lungime totala de 8,2 kilometri dus-intors.

Pentru mai multe informatii despre atractiile turistice din Sibiu, transport sau cazare, puteti accesa paginile oficiale ale partenerilor implicati in program: www.artmaniafestival.ro, www.brukenthalmuseum.ro, www.muzeulastra.ro, www.cfrcalatori.ro si www.sibiu.ro

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekend-ul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas, Domo, si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro, adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. În functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune co-finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.
Parteneri: Blue Air - Smart Flying, Canon, iStyle - Apple Premium Reseller, F64 Studio, Lantul hotelier Continental Hotels, Am Ring Hotel
Parteneri institutionali: Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu
Parteneri Media Principali: Music Channel, Jurnalul National, Academia Catavencu, Revista VIP, Glamour, GQ, Autoexpert, Chip, Level, Popcorn, 24-FUN, Port.ro, Metalhead.ro, ZoomTV, Elevate, Romania Libera, Playboy, Tribuna, Neogen

Parteneri Media: News Outdoor Romania, Yachtexpert, Radio Lynx, iconcert.ro, maximumrock.ro, metalfan.ro, artactmagazine.ro, carteadenisip.ro, metalact.com, kogaionon.ro, rockstage.ro, bangyourbrain.ro, rockarolla.ro, rockxpress.ro, radio3net.ro, metropotam.ro, hypestreet.ro
Parteneri logistici: Paradigma Group, BlackHawk Security
Cafeaua oficială: Kfea
Ghidul official: 24-FUN

Pentru mai multe informatii despre acces, bilete si program, accesati site-ul oficial al festivalului: www.artmaniafestival.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram