Și tu poți avea o petrecere de nuntă reușită în Ploiești!

Alegerea unei locații unde să aibă loc nunta este greu de luat. Dacă vrei una deosebit de ofertantă, e bine să știi că poți alege cu încredere un salon de nuntă în Ploiești.

Decizia trebuie să se bazeze în principal pe tematica nunții, timpul din zi sau noapte și numărul de ore pe parcursul cărora se va desfășura evenimentul, numărul de invitați, facilitățile oferite de sala respectivă și chiar sezonul în care intenționezi ca să organizezi petrecerea respectivă.

Locul petrecerii de nuntă, cea mai mare pondere în reușita unei nunți

Precum îți imaginezi, locul nunții este cel mai important, deoarece toate celelalte aranjamente se vor face în baza salonului ales.

Cel mai elegant este ca să organizezi nunta la restaurant, nu acasă într-un cort sau undeva, la o casă de vacanță.

Numărul de oaspeți este extrem de important, deoarece dimensiunile salonului de nuntă se aleg în funcție de răspunsul la întrebarea: “Câți oameni vrem să invităm la petrecerea căsătoriei noastre?”

Unii preferă ceremonii mai intime la care vor lua parte doar familia și prietenii cei mai apropiați. Alții vor niște nunți fabuloase, ca de curte regală, cu sute de invitați.

Evident că totul ține de buget, dar, per total, locația trebuie să fie în măsură să găzduiască în condiții de confort maxim numărul de oaspeți dorit. Iar acest fapt presupune inclusiv o parcare suficientă și mijloace de transport în comun care să facă foarte accesibilă incinta.

Sala de petrecere trebuie să fie corect calibrată cu numărul de oameni ce vor lua parte la eveniment, deoarece dacă ea este prea mică, atunci ei se vor simți încorsetați. De cele mai multe ori chiar fără să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru, chiar dacă nu sunt claustrofobi. La polul opus, dacă este aleasă o sală prea mare raportat la numărul de invitați, atunci va lăsa impresia de loc gol, de petrecere de nuntă la care nu toate invitațiile au fost onorate și vor se vor simți de asemenea neplăcut.

Salonul de nuntă și alte elemente ce dau specificul unei nunți

Stilul nunții contează foarte mult în alegerea locului de desfășurare a evenimentului. Un cuplu tânăr poate opta pentru un DJ și un ring mare de dans, pe când un cuplu matur s-ar putea să își dorească mai degrabă un ring de dans tradițional și o formație de muzică capabilă să asigure un program complex de muzică ușoară și lăutărească.

Un element care, de asemenea, este foarte important de luat în considerare înainte de alegerea locației de nuntă, este perioada din zi sau noapte în care se va desfășura petrecerea, la fel și ziua din săptămână când aceasta începe.

Mirii care preferă mai puțină strălucire și vor să facă economie, pot închiria un salon pentru o petrecere care să se desfășoare în timpul zilei. Nu este nimic greșit în asta, ba chiar există avantajul că fotografiile de nuntă vor arăta senzațional.

Dacă se alege varianta clasică, formală, de petrecere pe timpul nopții, atunci s-ar putea să coste un pic mai mult, dar și strălucirea evenimentului ar trebui să fie de un nivel înalt.

Când se alege locația, este important ca să te interesezi ce se mai oferă în afară de salonul propriu-zis și ce impact au aceste cheltuieli asupra costurilor financiare și de timp în economia organizării nunții.

Este important să se asigure mobilierul, vesela, aerul condiționat, parcarea și un acces facil la eveniment.

La final, pentru siguranță, faceți un contract beton!

Totul trebuie discutat și convenit în avans pe bază de contract pentru a nu exista surprize care să strice evenimentul.

De asemenea, trebuie întrebat dacă se asigură și personal care să servească la masă, dacă există spații de odihnă pentru acei invitați care vor să se mai odihnească pe parcursul petrecerii, să se schimbe sau să își împrospăteze machiajul.

Dacă nu reușești să te descurci singur/ă, un profesionist în organizare de nunți te poate ajuta la proiectarea aranjamentului nunții, respectiv la poziționarea tortului, meselor, ringului de dans, precum și a altor detalii importante.

Oricum ar fi, nu lua o decizie impulsivă, cercetează, întrebă. Este o decizie importantă. Citește cu atenție contractul pentru a te asigura că a fost convenit totul acolo, nu semna nimic fără să verifici dacă tot ce s-a stabilit este înscris în actul ce se va semna.

În plus, ai încredere în intuiție, dar înțelege că fiecare spațiu are avantajele și dezavantajele sale. Ceea ce contează este ca primele să fie mai multe decât cele din cea de-a doua categorie și totul va fi bine!