Si cearta poate fi buna la ceva, rolul ei intr-o relatie

Mici smecherii ale unui cuplu care functioneaza perfect

  • Fiti foarte atente la aceea ce spuneti.

Este o greseala imensa sa-ti consideri partenerul ca pe un sac in care poti arunca fara discernamant tot ceea ce-ti trece prin cap: toate grijile, toate fobiife, toate angoasele… Criticile care nu se mai termina, reprosurile si insultele (nu este asa, doamnelor?) lasa urme care incetul cu incetul sapa o adevarata prapastie.

  • Incurajati-va si sprijiniti-va unul pe celalalt.

Fiecare trebuie sa fie atent la calitatile, talentele, eforturile partenerului si sa-I incurajeze tot timpul.

  • Lasati-va libertate.

Cu cat te agati de celalalt, cu atat mai putin comunici. Trebuie sa-i lasi celuilalt intreaga libertate.

  • Si nu in ultimul rand: acorda-ti putin timp tie.

Fiecare trebuie sa fie constient ca nu traieste nimeni pentru el, ca singuri ducem totul pe umeri, singuri ne imbogatim sufleteste. A face din partener singura sursa de afectiune si de relaxare, singurul centru de interes, inseamna sa-I strivesti, sa-I sufoci, viata de cuplu devenind astfel plata si monotona.

Cum sa te certi bine

Radacinile tale din Oltenia ti-au dat sangele fierbinte si temperamentul care il insoteste. Ai tendinta sa te enervezi cu usurinta si viata ta de cuplu seamana cu o serie de cutremure de pamant cu zguduituri de gradul 9 (maxim) pe scara Richter. Subiectele de discordie nu lipsesc. In topul acestora apar in frunte modul lui de a conduce, urmat de o frenezie incontrolabila de a nu-si gasi niciodata lucrurile si de o tendinta clara de a nu putea face niciodata doua lucruri in acelasi timp. Conflictul interaalactic poate, in schimb, benefic, cu conditia de a respecta cateva reguli.

De ce se acorda “OK CEARTA”?

Un conflict va permite uneori sa va portiviti ceasurile. Cateodata profitati de o cearta pentru a va spune lucruri care nu mai au nimic in comun cu motivul initial. Anumite cupluri au tendinta sa minimizeze atat evenimentele pozitive cat si posibilitatea de a-si imbunatati relatia amoroasa. Fiecare il considera responsabil de conflicte pe celalalt, de parca acesta ar trebui sa ghiceasca gandurile si nevoile lui.

Intr-o cearta, te simti persecutat. Cel care nu are ultimul cuvant trece drept slab, deci trebuie sa supralicitezi in speranta ca celelalt va capitula.

Trebuie sa recunoastem ca sa “te incingi” din cand in cand face foarte bine. In loc de a le tine in tine si de a te retrage intr-o lume a tacerii iti descarci emotiile.

Unora le place jocul si toata viata lor se joaca. Altii se cearta cu buna stiinta (ca de exemplu domnul Popescu care are o placere deosebita sa-i tranteasca telefonul in nas partenerei sale pentru ca stie ca aceasta il va suna negresit peste 30 de secunde).

Trebuie mare atentie caci jocul acesta se poate dovedi foarte periculos. Cu cat certurile sunt mai dese, cu atat impacarile sunt mai rare si nu sunt romanisme