fbpx

Sfaturile medicilor specializati in gastroenterologie!

gastroenterologie

Cu ce se ocupa ramura medicala denumita gastroenterologie?

Cand se discuta despre prevenirea, detectarea, diagnosticul si tratamentul problemelor medicale la stomac, colon, duoden, colon, intestinul subtire, ficat, pancreas si vezica biliara, domeniul medical care se ocupa de problema se numeste gastroenterologie.
gastroenterologie
Specialitatea gastroenterologie este complicata si pot aparea diverse simptome. De exemplu, daca aveti probleme la stomac, cel mai frecvent simptom este constituit din  arsurile la stomac. Nu abuzati de medicamentele si sfaturile unui farmacist, alegeti intotdeauna sa consultati un medic specialist!

Care sunt cele mai frecvente boli ce tin de domeniul gastro?

Constipatia – presupune golirea rara sau ingreunata a tractuli intestinal;

Gastrita – implica inflamatie la nivelul mucoasei stomacului si este cauzata de infectii simple, meicamente, boli autoimune, factori de stres etc;

Hepatita cronica tip B – netratata, in timp se poate dezvolta spre ciroza sau hepatocarcinom.

Cancerul colorectal (considerata a doua cea mai mare boala canceroasa cauzatoare de moarte);

Maladia celiaca (este o boala autoimuna ce deregleaza interactiunea dintre sistemul imunitar si intestinul subtire);

Boala Crohn (afectiune inflamatorie dezvoltata in zona peretilor tractului digestiv).

Nu evita simptomele! Mergi acum la un gastroenterolog!

In gastroenterologie, pe langa simptomele comune asociate cu medicamente simple pe cale orala recomandate de farmacisti, anumite simptome necesita monitorizare pe termen lung, deoarece pot provoca boli mai grave.

In acest sens, orice afectiuni anormale, cum ar fi dureri abdominale severe, boli de intestin sau arsuri esofagiene, ar trebui sa consulte un gastroenterolog pentru a se asigura ca nu este o boala grava.

Daca vrei sa efectuezi controale medicale complete intr-o clinica renumita iti recomandam cu drag clinica medicala Romgermed. Nu numai ca sunt profesionisti in materie de gastroeneterologie, dar sigur vei gasi medici specialisti si pentru alte probleme.

La Romgermed vei trata cu siguranta probleme ce tin de oftalmologie, ginecologie si multe altele. Acolo poti face RMN, consultatii de osteodensitometrie dar si consultatii oftalmologice. De asemenea, daca esti pe cale sa te angajezi, Romgermed iti poate efectua si controlul de medicina muncii!