Sfaturile expertilor Pro Vent pentru alegerea unui sistem de ventilatie potrivit

5 ianuarie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Ne dorim sa traim in cele mai bune conditii de confort, iar in acest sens exista atat de multe optiuni la ora actuala. Partea termica este dintre cele mai importante cand vine vorba de asigurarea celor mai bune conditii, atat in spatiile casnice, cat si in cele industriale, la locul de munca etc.

Fiecare poate, asadar, sa creeze un ambiant placut, ideal pentru desfasurarea optima a sarcinilor de peste zi, cu ajutorul unui sistem de ventilatie corespunzator. In aceasta privinta, PRO VENT, societate cu vechime pe piata ventilatoarelor si a sistemelor de climatizare, iese in intampinarea tuturor, cu cele mai bune solutii, precum si cu sfaturi utile de urmarit in alegerea dispozitivului.

Alegerea sistemului de ventilatie potrivit

Crearea unor conditii de temperatura perfecte se poate realiza prin identificarea modelului potrivit in functie de fiecare spatiu. Ventilatoarele se impart in 3 categorii: menajere, comerciale si industriale.

Pentru ca una dintre cele mai importante caracteristici ale unui sistem ventilatie este debitul de aer, este necesar sa se stie ca acesta depinde de cantitatea de aer dintr-o camera, introdusa sau expulzata intr-un anumit timp. Valoarea se exprima in m/h, in m/s sau in l/s.

Pentru a alege ventilatorul corespunzator, trebuie sa se tina cont de o serie de aspecte.

#tipul camerei – comerciala, menajera sau industrial;

#volumul acesteia;

#caracteristicile si tipul de aer – curat, poluat sau contaminat;

#modul de configurare al ventilatorului – montare pe perete (cu tubulatura de extractie, evacuare directa spre exterior), de fereastra, pentru sistemele centralizate;

#presiunea si debitul solicitat;

# conditiile de temperatura si cele de umiditate;

#nivelul de zgomot produs;

#modalitate de alimentare – monofazata sau trifazata.

sistem ventilatie

In ceea ce priveste modalitatile de functionare a unui sistem ventilatie, acestea depind de aplicatii. Astfel, se poate controla ventilatia sub 3 forme: prin evacuare, introducere sau prin combinatia celor doua.

Pentru a face alegerea cea mai inspirata in aceasta privinta, trebuie sa se aiba in vedere si alti factori – dimensiunea si forma camerei, gradul necesar pentru eliminarea poluantilor.

De asemenea, sistemele de ventilatie se impart si in cele axiale, centrifugale si centrifugale in-line.

Spre exemplu, cele axiale constituie categoria celor alcatuite dintr-un set fix de pale. In cazul lor, aerul este preluat din fata si se refuleaza in spate. La randul lor, acestea se clasifica dupa numarul si modul de inclinare al palelor. Este necesara cunoasterea unor astfel de date pentru a sti daca se potrivesc in spatiul dorit. Pentru ca presiunea acestei categorii poate fi doar mica si medie, nu sunt destinate utilizarii in sisteme cu tubulaturi lungi, ci numai pe anumite modele de filtre sau tubulaturi scurte.

Selectarea ventilatorului potrivit

Verificarea numarului de schimburi de aer necesar intr-o incapere este de preferat inainte de a face o astfel de achizitie.

Asadar, calcularea cerintei de ventilatiei devine necesara, iar formula specifica se regaseste in tot felul de surse de specialitate. Pentru a nu favoriza nici un fel de pierderi, trebuie sa se tina cont de lungimea conductei, suprafata din interiorul acesteia si aparitia oricarei schimbari de directie a fluxului.

Luarea in considerare a tuturor celor mentionate se impune pentru alegerea celui mai potrivit sistem ventilatie si asigurarea conditiilor optime de temperatura in diverse spatii. Cei interesati gasesc pe Pro-vent.ro solutii rentabile pentru o varietate de aplicatii.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram