fbpx

Sfaturi utile referitoare la operatia de rinoplastie

Rinoplastia poate fi efectuata si in scop medical, nu doar estetic, pentru a corecta acele defecte anatomice ce cauzeaza dificultati respiratorii.

Este indicat ca operatia de rinoplastie sa se efectueze doar pacientilor peste 18 ani, atunci cand procesul de crestere s-a finalizat iar oasele nazale au ajuns la maturitate. Pentru ca operatia de rinoplastie sa fie cat mai reusita, este necesar sa apelati la un chirurg bun, fiindca calitatea operatiei se afla in stransa legatura cu abilitatile medicului. Un medic foarte bun in acest domeniu este si Sorin Parasca si va puteti face programari pentru operatii estetice la nas de rinoplastie pe drsorinparasca.ro.

Recuperarea dupa operatia de rinoplastie variaza in functie de pacient. Operatia nu dureaza mai mult de o ora, se realizeaza sub anestezie si nu presupune dureri mari. Cele mai neplacute sunt primele 2-3 zile, din cauza meselor internazale. In general, dupa aproximativ o saptamana de la operatie, pacientul isi paote relua munca de zi cu zi, insa recuperarea totala dureaza in jur de doua-patru saptamani. De asemenea, in primele luni de la operatie nasul trebuie protejat de lovituri sau frecari puternice. Nu este indicata nici expunerea indelungata la soare.