fbpx

Sfaturi utile pentru a invata eficient in clasa a 9-a

Clasa a 9-a este un moment important in viata oricarui elev si este cea care face trecerea de la gimnaziu la liceu. Elevii vor schimba colegii, profesorii si scolile ceea ce inseamna ca pot avea un moment in care sa se piarda. Este important ca in clasa a 9-a sa inveti la fel de bine cum ai facut-o si inainte, iar cand primesti setul de manuale scolare clasa 9, sa te organizezi la fel cum faceai si in anii anteriori. Iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa inveti rapid si eficient in clasa a 9-a, dar si in viitorii ani de studiu.

Incepe mai intai cu cel mai dificil subiect

Deoarece sarcina sau subiectul cel mai dificil va necesita cel mai mare efort si energie mentala, ar trebui sa incepi mai intai cu el. Dupa ce ai finalizat cea mai dificila lucrare, va fi mult mai usor sa finalizezi restul temelor sau proiectelor. Crezi sau nu, incepand cu cel mai dificil subiect, vei imbunatati foarte mult eficacitatea sesiunilor de studiu si performanta academica. De cele mai multe ori se recomanda inceperea cu matematica sau cu fizica, respectiv cu stiintele reale pentru ca solicita mai mult creierul decat stiintele umaniste.

Uita-te pe notite si pe manuale inainte de a incepe sa iti faci tema

Evident, inainte de a-ti putea examina notitele, trebuie sa ai mai intai notite de examinat. Asigura-te intotdeauna ca scrii la toate orele tot ce este important. Inainte de a incepe fiecare sesiune de studiu si inainte de a incepe o anumita sarcina, poti revedea aceste lectii scrise cu atentie pentru a te asigura ca stii cum sa finalizezi corect sarcina. Revizuirea cursurilor inainte de fiecare sesiune de studiu te va ajuta sa iti amintesti subiectele importante invatate in timpul zilei si sa te asiguri ca studiul este directionat si eficient. Daca totusi nu ai reusit sa scrii tot, poti sa te uiti in setul de manuale clasa 9 pentru informatii.

Asigura-te ca nu esti distras in timp ce studiezi

Fiecare persoana poate fi distrasa de ceva, iar cand cauti prin manuale clasa a 9 a si incerci sa inveti este foarte posibil sa te lasi purtat de val si sa pierzi timp cu altceva. Poate ca este televizorul. Sau poate este familia ta. Sau poate este prea liniste. Unii oameni studiaza mai bine cu putin zgomot de fond. Cand esti distras in timp ce studiezi, iti vei pierde foarte mult concentrarea si nu vei mai putea fi atent, iar cand vei vrea sa inveti din nou va trebui sa aloci timp pentru a-ti recupera starea. Inainte de a incepe sa studiezi, gaseste un loc in care sa nu fii deranjat sau distras. Pentru unii oameni, acesta este un loc linistit din zona din spate a bibliotecii. Pentru altii, se afla intr-o zona comuna unde exista putin zgomot de fond.

Foloseste in mod eficient grupurile de studiu

Ai auzit vreodata expresia „doua capete sunt mai bune decat unul?” Ei bine, acest lucru poate fi deosebit de adevarat atunci cand vine vorba de studiu. Lucrul in grupuri iti permite sa obtii ajutor de la altii atunci cand te lupti sa intelegi un concept, sa finalizezi sarcinile, temele si proiectele mai repede si sa ii inveti pe altii, ajutandu-i atat pe ceilalti studenti, cat si pe tine insuti sa intelegi mai bine ceea ce tocmai ai invatat. Cu toate acestea, grupurile de studiu pot deveni foarte ineficiente daca nu sunt structurate si daca membrii grupului vin nepregatiti. Elevii eficienti folosesc in mod eficient grupurile de studiu.

Citeste informatia de pe caiete, fa temele si parguge si alte materiale iin weekend

Elevii de succes trec in revista ceea ce au invatat in cursul saptamanii in weekend. In acest fel, sunt bine pregatiti sa continue sa invete concepte noi care se bazeaza pe cursurile anterioare si pe cunostintele dobandite in saptamana precedenta.

Suntem convinsi ca atunci cand vrei sa inveti foarte bine si aplici toate ideile de mai sus, vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate. Nu este greu sa urmezi planul propus de noi si sa parcurgi eficient toate informatiile din manuale pentru a nu pierde nimic si pentru a fi pregatit pentru anii urmatori de studiu.