Sfaturi utile pentru cei cu probleme stomatologice

Atunci când vine vorba despre sanatatea cavitatii bucale, statisticile nu sunt tocmai imbucuratoare. Se pare ca mai bine de 90% dintre oameni au cel putin o carie si multi dintre acestia au paradontopatii. Din fericire, tehnicile dentare sunt din ce in ce mai performante iar costurile pentru repararea problemelor dentare mai scazute.

Daca iti doresti sa ai un zambet perfect, o poti face respectand cateva sfaturi utile. Chiar daca nu mai ai dinti poti apelea la un implant dentar sector 6 sau la diverse variante de refacere a danturii.

Care sunt cele mai importante sfaturi pentru cei cu probleme stomatologice?

In primul rand, atunci cand ai o problema stomatologica este bine sa mergi la stomatolog. Indiferent ca ai o carie foarte mica sau probleme mult mai grave, vizita la stomatolog poate sa fie primul pas spre un zambet perfect.

Un alt sfat util este legat de igiena. Este indicat sa ai o igiena dentara cat mai buna, cu periaj de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si folosirea apei de gura. Daca ai implanturi sau aparat dentar este bine sa folosesti si un irigator bucal, foarte eficient in curatarea tuturor bacterilor.

De asemenea, este bine sa alegi cu atentie medicul stomatolog pe care il vizitezi. Ai de unde alege, in conditiile in care sunt cateva mii de cabinete doar in Bucuresti. Ideea este sa te orientezi catre un cabinet de incredere, cu dotari cat mai noi si cu medici stomatologi cu care poti sa comunici usor.

Atentie foarte mare si la produsele pe care le folosesti. Desi majoritatea oamenilor nu acorda o atentie foarte mare pastei de dinti sau periutei, este bine sa se analizeze cu atentie compozitia primei si structura celei de-a doua. Pentru majoritatea oamenilor sunt recomandate periute de dinti cu peri medii si paste de dinti nu foarte puternice.

In ceea ce priveste alegerile tehnicilor dentare, cel mai bine este sa se opteze pentru variantele rezistente pe termen lung. Un implant dentar poate fi mai costisitor, spre exemplu, insa rezista toata viata, spre deosebire de o coroana dentara, care poate sa necesite eliminarea smaltului de pe dinti care nu au nicio problema si nu rezista foarte multa vreme.