Sfaturi utile pentru anvelope de iarna bine intretinute

Anvelopele de iarna reprezinta o investitie pe care fiecare sofer o face pentru masina proprie. Utilizand anvelopele de calitate, vei fi sigur ca masina are une chipament corespunzator si ofera performante foarte bune, dar si siguranta in trafic. Pentru asta ai nevoie de anvelopele de iarna bune, precum si de o intretinere corespunzatoare pentru ele. Cauciucurile de iarna sunt extrem de solicitate iarna pentru ca sunt cele care fac fata la mai multe suprafete alunecoase, trebuie sa mearga pe zapada, pe gheata sau pe polie si in anumite cazuri pe terenuri ceva mai greu accesibile, motiv pentru care este recomandat sa tii cont de mai multe sfaturi in ceea ce priveste intretinerea lor.

Montare anvelope de iarna in mod corespunzator

Modul in care anvelopele de iarna se comporta si rezista tine de felul in care are loc montajul. Anvelopele trebuie sa fie montate in service-uri autorizate, astfel incat sa fie verificate inainte. Presounea trebuie sa fie corect reglata si anvelopele trebuie sa fie bine echilibrare. In timpul iernii este foarte important sa se verifice constant presiunea anvelopelor si lucrul acesta trebuie sa fie facut in momentul in care anvelopele sunt reci.

Anvelopele de iarna cu presiune mica ruleaza mai greu si au prea multa tensiune pe flancuri. Din acest motiv ele se vor uza pronuntat pe laterale si este important ca anvelopele sa fie schimbate mai des. De asemenea, in cazul in care presiunea este prea mare, va scadea aderenta anvelopelor, iar banda de rulare va fi uzata in mod excesiv pe centru. Masina va incepe sa patineze si risti sa pierzi controlul pe drum.

De asemenea, o presiune prea mare va determina anvelopele sa fie mult mai afectate de impact. Exista si riscul ca janta sa se deformeze sau in unele cazuri anvelopa explodeaza.

Este recomandat ca anvelopele sa fie umflate respectand specificatiile producatorului in ceea ce priveste presiunea corecta. Aceasta presiune este specificata pe usa sau in cartea tehnica si se refera la presiunea optima pe timpul iernii si presiunea optima pe timpul verii, pe puntea din fata si pe puntea din spate.

In momentul in care anvelopele sunt mereu umflate corect si bine intretinute ele vor ramane in stare foarte buna pentru mai mult timp. Recomandarea specialistilor este aceea de a intretine anvelopele in conformitate cu recomandarile producatorului astfel incat rularea in conditii de iarna sa se faca in mod corespunzator.  Un set de anvelope in stare buna care primeste toata atentia necesara va fi alaturi de conducatorul auto pentru o perioada de timp mai lunga, inainte de a necesita schimbarea, ceea ce pe termen lung aduce economii considerabile si mai putin timp pierdut in cautarea altor anvelope.