Sfaturi si criterii de selectie pentru mobila din baie

www.prodesignart.ro

Prea putini dintre noi acordam importanta cuvenita procesului de selectie a mobilierului din baie. Chiar daca e vorba de o incapere ce nu trebuie incarcata cu piese de mobilier numeroase, este necesar un plus de atentie inclusiv cand astfel de piese destul de simple sunt alese.

Oricine isi doreste sa fie multumit de ceea ce a ales, prin urmare trebuie respectate o serie de criterii de selectie. Odata cu bifarea acestor obiective alegerea se va dovedi inspirata, iar mobila baie va completa armonios decorul, indeplinindu-si de asemenea rolul practic.

Stabileste un buget si respecta-l

Pretul nu trebuie sa fie niciodata principalul criteriu de selectie, insa va trebui sa stabilesti un buget pe care sa il respecti atunci cand urmeaza sa cumperi mobila baie. Tine cont de propriile tale nevoi si stabileste un buget proportional cu acestea, in asa fel incat sa te asiguri de faptul ca ai platit un pret corect si ca ai ales ceva calitativ.

Materialele din care este realizata mobila baie

Probabil unul dintre cele mai importante criterii atunci cand urmeaza sa se aleaga piese de mobilier pentru baie se refera la calitatea materialelor din care sunt realizate acestea. In aceasta incapere conditiile nu sunt tocmai prietenoase, astfel ca mobilierul va trebui sa reziste la umiditate crescuta si temperaturi ceva mai ridicate.

Printre cele mai comune optiuni, dar si cele mai alese, se numara MDF-ul si lemnul tratat. Prima dintre variante reprezinta o solutie ceva mai accesibila din punct de vedere financiar, iar cea de-a doua se potriveste mai bine preferintelor celor care mizeaza tot timpul pe un stil clasic si elegant.

Tine cont de dimensiunile baii

De fiecare data la alegerea mobilierului pentru baie trebuie avute in vedere dimensiunile spatiului in care va fi instalat, pentru ca oricine cauta o solutie optima de a mobila baia cu toate cele necesare, de a avea si suficiente spatii de depozitare, fara a crea insa o incarcare inutila a spatiului.

Chiar daca spatiul este destul de limitat, inclusiv in baile mici poti gasi solutii pentru a mobila eficient. Este de preferat sa alegi corpurile suspendate ori sa montezi pe pereti diverse polite si rafturi pentru a fructifica la maximum spatiul. Daca este vorba insa de o baie ceva mai generoasa din punct de vedere al spatiului, ai mai multe optiuni si mai multe piese de mobilier pe care le poti avea in vedere.

Ai in vedere stilul care descrie baia

Nu in ultimul rand, atunci cand alegi mobila baie trebuie sa tii cont si de stilul in care vei amenaja aceasta incapere. Daca pentru restul casei ai avut in vedere un stil clasic, bazat pe eleganta si materiale de calitate superioara, in cazul baii va trebui sa respecti acelasi principiu. Mobilierul poate fi in acest caz din lemn tratat, insa poti alege fara probleme si piese de mobilier din MDF sau alte materiale.

Cu aceste repere in minte, chiar si cei mai putin hotarati vor sti cum sa aleaga mobila pentru baie care sa corespunda cerintelor si care sa se incadreze in bugetul stabilit pentru aceasta achizitie.