fbpx

Sfaturi pentru recuperarea dupa o extractie de masea de minte

clinica stomatologica din sector 2

Medicii stomatologi aleg varianta extractiei dentare numai in cazuri extreme, cand fie alte metode de salvare a dintelui respectiv au esuat, fie cand starea acestuia nu permite salvarea. De aceea, medicii care efectueaza procedura de extractie de masea de minte in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, sustin ca molarul de minte provoaca adesea probleme, extractia acestuia fiind singura solutie pentru eliminare acestora.

Ce probleme pot aparea daca nu are lor extractia de masea de minte?

Daca la unii oameni eruptia maselei de minte trece neobservata, in cazul altora, aceasta fie erupe partial, fie nu are loc sa se dezvolte, ducand astfel la aparitia unor complicatii foarte neplacute. Dintre acestea, cele mai comune probleme pe care o astfel de masea de minte le poate provoca sunt aparitia unor carii sau infectii ale gingiilor, ori chiar boala periodentara sau formarea unor chisturi.

Clinica stomatologica din sector 2 | Extractie de masea de minte in sector 2 | Elveto-Dent.ro

extractie de masea de minte in sectorul 2

Astfel ca in momentul in care oamenii prezinta unul dintre simptomele urmatoare: dureri sau sangerari gingivale, infectii repetate ale tesuturilor, umflaturi, chisturi, carii extinse sau chiar boli gingivale, acestia ar trebui sa se prezinte cat mai curand la clinica stomatologica din sectorul 2 pentru extractia molarului de minte.

Recomandari privind recuperarea post-extractie

In general, recuperarea dupa extractia unei masele de minte poate dura chiar si doua saptamani, perioada in care pacientii trebuie sa fie foarte atenti atat la alimentatie, cat mai ales la igiena dentara.

De aceea, recomandarile stomatologilor prevad ca in primele ore dupa extractie, sa se evite periajul si clatirea dintilor, precum si evitarea consumului de alimente tari, bauturile calde si mai ales fumatul si consumul bauturilor alcoolice.

Ulterior, acestia pot reveni treptat la obiceiurile de igiena dentara, initial cu o periuta cu peri moi, fara pasta de dinti, iar clatirea cu apa de gura poate contribui la o vindecare mai rapida deoarece aceasta are efect antiseptic.

Prin urmare, cei care se confrunta cu astfel de probleme sau doresc sa mearga la un consult stomatologic preventiv, pot accesa site-ul Elveto-Dent.ro pentru programare. In plus, acestia pot afla si informatii legate de program, serviciile oferite si preturile practicate de aceasta clinica dentara.