Sfaturi pentru protejarea suprafetelor de beton

1 februarie 2019
Autor:
Content SEO

Betonul pentru exterior este o investitie care de obicei se afla la mila intemperiilor naturii. Protectia acestei investitii valoroase este esentiala pentru a preveni aparitia problemelor. Cu ingrijirea corecta, impermeabilizarea betonului si intretinere constanta, acestapoate dura ani buni de zile.

Iata ce puteti face:

  1. Sablarea betonului cu ajutorul apei: acest procedeu de curatare include indepartarea peliculelor de beton care care incep sa se desprinda, verifica rezistenta betonului si deschide structura porilor. Este o pregatire excelenta inainte de aplicarea sistemului de protectie specific, si anume impermeabilizare.
  2. Etansarea betonului: alegerea substantelor de etansare este o parte importanta din procesul de protejare a betonului. Acest strat final de protectie poate imbunatati atat aspectul, blocheaza umezeala, murdaria, uleiul si petele.
  3. Turnarea betonului: temperatura ideala pentru turnarea si intarirea betonului este intre 5 si 35 de grade Celsius. Temperaturile extreme pot compromite produsul final. Frigul si ciclul de inghet-dezghet pot determina contractarea si extinderea betonului, ceea ce creeaza fisuri. Caldura excesiva va ajuta la uscarea rapida a betonului dar va compromite rezistenta sa.
  4. Aplicati un finisaj proaspat: o suprafata curata este cheia pentru colorarea sau vopsirea corecta a betonului. Inainte de a aplica un strat de suprafata, curatati si presati suprafata de beton. Reconditionati betonul la fiecare trei pana la cinci ani pentru a proteja suprafata, in special zonele cu trafic ridicat, cum ar fi caile de acces, alei de acces si terase.
  5. Inspectati betonul si verificati daca prezinta fisuri. Verificati peretii fundatiei din beton, pardoselile si placile, in cazul in care prezinta crapaturi, caderi de material sau deteriorari. Acest lucru trebuie sa faca parte din intretinerea de rutina. Unele fisuri sunt minore si pot fi reparate. In cazul in care fisura este de latimea unui banut, este timpul sa sunati la un profesionist.
  6. Invatati lucruri despre mediul inconjurator, temperaturi etc. Suprafetele de beton din exterior pot fi o adevarata bataie de cap, in special in anotimpurile extreme, vara si iarna. Zapada si ploile pot provoca daune daca raman pentru mult timp pe suprafetele de beton. Asigurati-va ca turnati betonul departe de casa pentru a preveni deteriorarea suprafetei fundatiei cu apa. Ploaia, zapada, gheata si caldura pot afecta timpul de intarire al betonului.
  7. Consultati un expert in domeniu. Exista o multitudine de firme de constructii, unde expertii in beton va pot ajuta sa profitati la maximum de investitia voastra, oferind solutii de intretinere si protectie pentru nevoile voastre. Este intotdeauna mult mai bine sa previi decat sa combati. Tineti cont de aceste sfaturi atunci cand turnati, intretineti, curatati si etansati betonul, totul pentru a avea o investitie care dureaza in timp.
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram