Sfaturi pentru mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange!

Colesterolul este esential pentru viata, el formeaza membranele celulelor in toate organele si tesuturile din organism. formeaza acizi biliari care sunt necesari pentru a absorbi substantele nutritive din alimente.

Este folosit pentru a face hormoni care sunt esentiali pentru dezvoltare, crestere si inclusiv reproducere.

Mentinerea dar si monitorizarea nivelurilor sanatoase de colesterol este extrem de importanta. Organismul uman produce colesterolul necesar pentru a functiona corect, dar principala sursa pentru un colesterol stabil sau in parametri normali, este fara indoiala dieta. De pilda, daca o persoana are o predispozitie mostenita pentru niveluri ridicate de colesterol sau mananca prea mult alimente bogate in grasimi saturate nesaturate, atunci nivelul colesterolului din sangele persoanei respective poate creste si poate avea un impact negativ asupra organismului. Este importanta atentia constanta fata de alimentatie, deoarece exista un risc crescut fata de nenumaratele probleme de sanatate ce implica inclusiv accidente vasculare cerebrale sau boli de inima.

S-a demonstrat ca cea mai mare influenta asupra nivelului de colesterol din sange este amestecul de grasimi si carbohidrati din dieta unei persoane si nu cantitatea de colesterol care se consuma din alimente. Este esential sa se limiteze cantitatea de grasimi consumata, in special in cazul persoanelor cu diabet. Din pacate, pentru majoritatea oamenilor, grija pentru colesterol nu pare sa fie un subiect atat problematic precum ar trebui. In zilele noastre, solutiile tratament sunt eficiente si bine tolerate de organism.

Arterin este un remediu natural care utilizeaza o substanta activa, din sursa naturala de faina de orez fermentata cu drojdie rosie de orez, care si-a dovedit eficienta mai in special la administrarea in timpul cinei. Tot pentru un colesterol ridicat, se recomanda o dieta adaptata si exercitii fizice, alaturi de suplimente care ajuta scaderea nivelului: cu fibre solubile (fasole, orz, ovaz), suplimemnte din ulei de peste (somon, tonul, pastrav, heringul, sardine si alte pesti grasi sunt surse deosebit de bogate) si multe fructe si legume proaspete.

Usturoiul este un adjuvant natural, folosit ca ingredient de gatit si totodata medicament pentru multe afectiuni, de mii de ani. Acesta poate fi consumat brut sau fiert. Un aspect notabil de la care nu trebuie sa existe abatere, il constituie continuarea tratamentului!

Daca diagnosticarea a indicat un colesterol crescut in sange, este importanta ingrijirea corespunzatoare. Grija ulterioara poate varia in funcţie de nivelurile de colesterol, iar in acest fel, evitati riscul de a suferi o complicatie cardiovasculara, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Colesterolul inalt al sangelui trebuie tratat cu modificări ale stilului de viata: in mod special atentie pentru inima si preocuparea pentru scaderea nivelului ridicat din sange. Pentru a corecta aceste limite, medicul este cel care poate recomanda o dieta bazata pe un echilibru alimentar si emotional, renunţarea la fumat si indreptarea catre o greutate normala (acolo unde situatia o cere).

Această conditii respectate intocmai, imbunatatesc considerabil stilul de viata si in combinatie cu genele ereditare, indeparteaza riscul catre alte afectiuni medicale.