fbpx

Sfaturi pentru mamele care sofeaza alaturi de cei mici de la firmele de tractari auto

Astazi discutam despre cele mai frecvente greseli pe care le pot face mamele la volan, atunci cand se deplaseaza impreuna cu copiii in masina. Din cauza oboselii, dar si zgomotului produs de copii, ele sunt predispuse la greseli, insa cu putina atentie ele se pot deplasa in conditii de siguranta daca vor tine cont de urmatoarele sfaturi.

Sfaturi de la firmele de tractari auto pentru mamele care conduc cu copii lor

tractari auto

Primul sfat este unul general care se adreseaza oricarui sofer: elimina orice alta activitate atunci cand sofezi! Utilizarea telefonului, chiar si pentru cateva secunde poate sa duca la tragedii. Folosirea telefonului in timp ce sofam creste cu pana la de cinci ori riscul de accidente, iar daca in masina se afla un copil acest lucru este de neiertat. Din pacate, cu totii suntem obisnuiti sa facem multe lucruri atunci cand sofam, dar acest lucru este extrem de gresit, oricat de inofensiva ar parea activitatea ea poate sa aiba urmari grave. Iar acest lucru trebuie sa fie luat in considerare atunci cand este vorba de siguranta copiilor. Daca este urgent sa raspunzi la telefon, solutia este simpla: opreste in cea mai apropiata parcare si reia drumul dupa ce ai eliminat factorul perturbator.

Atentia poate sa fie distrasa de catre copil. Atunci cand cel mic manifesta cerinte sau face zgomot, nu intoarceti capul catre el pentru a il verifica. Recomandat este sa oprim in cel mai apropiat si sigur loc si sa il linistim pe cel mic, iar apoi sa pornim din nou la drum. Chiar daca suntem in intarziere si ne grabim, este de preferat sa intarziem decat sa punem in pericol siguranta noastra si a copilului.

Ultimul sfat este sa ne urcam la volan odihniti. Odihna pentru mame este de cele mai multe ori insuficienta, acestea fiind epuizate din cauza faptului ca trebuie sa fie 24 de ore din 24 la dispozitia celui mic. Daca ai de parcurs o distanta mare de drum si mai ales daca ai de condus pe autostrada sau pe un drum intins care iti poate aduce foarte usor senzatia de somn din cauza rutinei, recomandam sa ai inainte o portie buna de somn. Un singur episod de cateva secunde de atipit la volan poate fi fatal. Nu te expune si mai ales nu il expune pe cel mic la acest risc si incearca sa te odihnesti suficient inainte.

Daca circuli la drum lung, nu uita sa iti salvezi in telefon un numar de contact de la tractari auto Bucuresti. Pentru o femeie, orice defectiune minora a autoturismului poate reprezenta o reala problema, de aceea este bine sa ai solutii pentru orice, mai ales ca fiind cu cel mic nu iti poti permite sa pierzi timpul.

Pentru mai multe sfaturi despre condus si despre conduita preventiva, va asteptam pe https://tractariauto.co.ro/