Sfaturi pentru intretinerea scaunelor rulante

Fotoliu rulant

Intretinerea corecta a scaunelor rulante este esentiala pentru asigurarea mobilitatii, performantei si sigurante echipamentului. O interventie corespunzatoare in ceea ce priveste intretinerea depinde de model si de tipul de utilizare la care este supus. Merita sa tinem cont de faptul ca anumite componente si functii sunt supuse unei mai mari uzuri si astfel, trebuie sa fie intotdeauna intr-o perfecta stare pentru a functiona corect.

 

Ca regula generala, periodic, macar o data pe luna trebuie verificata presiunea din anvelope, precum si starea franelor, a spatarului si a tuturor componentelor care favorizeaza deplasarea. De asemenea, ar mai trebui verificate tapiteria si suportul pentru picioare. Intretinerea corecta a unui scaun cu rotile presupune si verificarea anuala de catre un furnizor autorizat.

In manualul de intretinere si de utilizare pentru scaunul cu rotile veti gasi puncte specifice care acopera fiecare dintre aceste elemente:

  • Franele se recomanda a fi verificate saptamanal, desi cu siguranta, utilizatorul le utilizeaza zilnic si stie in ce stare se afla. Eficienta franarii poate fi afectata de o amplasare necorespunzatoare sau de presiunea scazuta a pneurilor.
  • Rotile din fata ale scaunului rulant sunt foarte importante si ar trebui verificate ca parte a oricarei proceduri de intretinere, acordand atentie modului si functionalitatii acestora. Una dintre cele mai frecvente probleme este ca acest dispozitiv nu are o miscare fluida, iar suprasolicitarea poate crea defectiuni ocazionale.
  • Este estential pentru mobilitatea si intretinerea scaunului rulant ca anvelopele sa fie in stare buna. Presiunea corecta a pneurilor este, de asemenea, importanta pentru a asigura cea mai buna performanta posibila. Daca presiunea este prea mica, va fi nevoie de mai multe efort pentru a propulsa scaunul, daca este prea mare, aceasta poate provoca uzura anvelopei in mod neuniform. Anvelopele pentru scaunele cu rotile sunt similare cu cele folosite pentru biciclete, deci si intretinerea lor este asemanatoare.

 

La achizitia oricarui fotoliu rulant, cumparatorul va primi un manual de utilizare si, cu siguranta, indicatii de la un specialist in domeniu. Magazinul online cu echipamente si dispozitive ortopeice, Magazinul Ortopedic, pune la dispozitia clientilor o gama variata de scaune cu rotile cu antrenare manuala, de exterior sau de interior. Accesanti https://www.magazinulortopedic.ro/ si descoperiti oferta de produse!