Sfaturi pentru decorarea locuintelor cu suprafata mai mica

prodesignart.ro

Pentru cei care tocmai s-au mutat intr-un apartament sau o casa mai mica care nu le permite suficient spatiu de depozitare a lucrurilor si de a se manifesta lejer prin locuinta, exista numeroase solutii salvatoare. Este adevarat ca dimensiunile nu se mai pot extinde, insa exista diverse colturi de care ai putea profita si la care sigur nu te-ai gandit.

Foloseste peretii la potentialul lor maxim

Daca in jos nu mai vezi suficient spatiu, orienteaza-te catre pereti. Acestia pot fi decorati cu foarte mult bun gust, utilizand diverse corpuri de mobilier ce permit stocarea anumitor obiecte din locuinta. Bibliotecile sau dulapurile cat mai inalte si care dispun de suficiente rafturi sunt cea mai recomandata alegere. In camera copilului, solutia poate fi constituita de un pat supraetajat care lasa o suprafata libera mult mai mare ce poate fi fructificata spre altceva la fel de esential.

Cumpara mobilier multifunctional

Producatorii de mobila au dezvoltat idei foarte ingenioase care au reusit sa incorporeze intr-o singura piesa doua sau mai multe functii distincte. Si creativitatea ta poate fi valorificata in acest mod. Te poti orienta catre mobila realizata la comanda care sa arate exact cum doresti tu. Ideile tale, plus consultanta profesionala din partea echipei la care apelezi poate oferi piese de mobilier foarte eficiente care sa te ajute sa iti largesti spatiul in camera.

Usi glisante

Foarte putine persoane se gandesc sa inlocuiasca unele usi clasice din locuinta cu usi glisante. Modul lor de deschidere nu afecteaza in niciun fel cadrul din incapere. Pot fi amenajate numeroase lucruri in jurul lor fara sa existe vreodata un impediment.

Pe langa eficienta pe care acestea o au, ofera si o imagine foarte stilata si plina de bun gust intr-o locuinta. Aspectul modern si elegant pe care il aduc este foarte admirat de orice musafir care iti va trece pragul casei.

Opteaza pentru oglinzi si finisaje din sticla

Pe langa prezenta ferestrelor care sunt absolut necesare, este recomandat sa aduci diverse piese de mobilier care infatiseaza cat mai multe detalii bazate oglinzi. Acestea vor atrage lumina in incapere, reflectand-o in asa fel incat dau impresia de spatiu mai luminat si mai extins. In functie de maniera in care este decorat interiorul, suprafata din camera va capata iluzia ca ar fi chiar si de doua ori mai mare.

Grija la culori si materiale

In primul rand, cu totii stim ca incarcatura cromatica in orice locuinta va inspira o inghesuiala neplacuta si chiar poate crea efectul de dezordine. Culorile simple si neutre care sa ofere contraste agreabile ochiului sunt cele care asigura cel mai bun aspect. Tapiteriile pentru canapele, fotolii sau perne trebuie sa fie constituite din nuante simple, fara modele si imprimeuri, ci doar in culori complementare.

 

Decorarea oricarei locuinte reprezinta o sarcina ce nu poate fi numita tocmai usora, insa exista si pe aceasta cale ajutor de specialitate. Echipa de la Pro Design Art pune la dispozitia celor interesati mobila realizata la comanda. Inainte de achizitionare, vei primi o consultanta profesionala care sa te inspire in mai multe aspecte ce tin de decorarea apartamentului sau a casei. Pentru spatiile mici, cel mai indicat este sa optezi pentru piesele de mobilier de comanda pentru ca asigura un caracter mai practic si compact din acest punct de vedere.