fbpx

Sfaturi pentru alegerea saltelei

saltele online

Salteaua ne poate influența foarte mult starea de sănătate, așa că alegerea saltelei necesită toată atenția noastră. O saltea de calitate ne ajută să obținem un somn odihnitor și totodată un stil de viață mult mai sănătos, în timp ce o saltea ieftină ne poate face foarte mult rău. Prin urmare, atunci când îți cumperi salteaua trebuie să o privești ca pe una dintre cele mai importante achiziții pentru calitatea vieții tale.

În acest articol ne-am propus să discutăm despre alegerea saltelei. Am contactat echipa de la MobiSpeed.ro, în oferta cărora poți găsi cele mai bune saltele online, și am decis să îți prezentăm câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o saltea. Iată care sunt acestea:

Dimensiuni

Primul detaliu pe care trebuie să îl ai în vedere este legat de dimensiunile saltelei. Astfel, dacă ai nevoie de o saltea pentru un pat de o singură persoană, atunci noi îți recomandăm să alegi un model 70 x 180 cm sau, dacă ai nevoie de mai mult spațiu, de 120 x 190 cm.

În ceea ce privește dimensiunile necesare pentru o saltea care va susține două persoane, atunci acestea pot fi de la 140 x 190 cm până la 200 x 200 de cm.

Trebuie să ai în vedere înainte de toate dimensiunile cadrului patului, astfel încât să te asiguri că salteaua achiziționate se va potrivi fără probleme.

Bugetul

Apoi va trebui să ții cont și de bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru achiziția saltelei. Prin urmare, trebuie să îți aloci un buget cât mai extins, astfel încât să poți face o achiziție cât mai reușită, fără compromisuri.

Gândește-te că investești în propriul confort și totodată în starea ta de sănătate. Cât valorează acestea? Probabil că foarte mult, iar de aceea ar trebui să cumperi o saltea de calitate de care să te folosești cel puțin 10 ani. Practic, o saltea de cea mai bună calitate poate avea un preț care începe de la 2000 de lei. Nu e foarte mult dacă te gândești că vei obține un somn odihnitor și o stare de spirit excelentă.

Tipul saltelei

Dacă ești în căutarea unei saltele de calitate de ceva timp, atunci ai remarcat probabil că există nenumărate tipuri de saltele în magazinele online. Despre acestea ne dorim să vorbim pe scurt în rândurile următoare.

Cele mai bune saltele sunt considerate a fi saltele pocket memory. Iar asta deoarece acestea se folosesc atât de capacitatea arcurilor cât și de spuma de memorie, oferind astfel foarte mult confort dar și o poziție sănătoasă în timpul somnului.

Saltele Ortopedice Memory pot fi și ele o opțiune foarte avantajoasă. Acestea sunt saltele de tip hibrid, iar diferența între acestea și cele recomandate anterior este reprezentată de arcurile folosite.

Și saltelele din latex sunt foarte confortabile, iar un avantaj al acestora este faptul că oferă suport și totodată sunt antibacteriene și antifungice.

Alte două opțiuni pe care trebuie să le ai în vedere sunt saltele pocket spring cu spumă poliuretanică HR și saltelele cu spumă memory.

Alegerea o faci în funcție de bugetul de care dispui.

Grosimea saltelei

Un alt detaliu foarte important este legat de grosimea saltelei. Aceasta poate determina în mod direct capacitatea de susținere a greutății corpului, iar de aceea ar trebui să ai în vedere saltelele ceva mai groase. Credem că grosimea minimă ar trebui să fie de 22 cm.

Gradul de duritate

Gradul de duritate îl vei alege în funcție de greutatea personală dar și de poziția preferată de dormit. Prin urmare, se recomandă testarea saltelei înainte de o achiziționa, pentru a constata dacă îți este pe plac sau nu.

Iar în final mai trebuie să ai în vedere și garanția de care beneficiezi. Cu cât este aceasta mai extinsă, cu atât mai bine!