Sfaturi despre igiena si ingrijirea bebelusului

14 mai 2020
Autor:
Felix Culpa SRL

Este o perioada cu adevarat interesanta, dar sunt multe de gandit cand te pregatesti pentru un nou copil. De la a va asigura ca sunteti bine aprovizionat cu produse esentiale pentru cresterea bebelusului si scutece, pana la a va impacheta geanta de spital pana la umplerea congelatorului cu mese sanatoase, pregatirea pentru sosirea bebelusului este un moment aglomerat.

Un punct foarte important de luat in considerare este curatarea casei tale. Este un instinct natural pentru noile mame sa doreasca sa ,,cuibareasca" si sa-si faca casa cat mai curata posibil pentru nou-nascutul lor. Adevarul este ca nu poti fi niciodata prea curat cand iti aduci copilul inapoi in casa. Un nou-nascut are nevoie de o protectie suplimentara impotriva germenilor, deoarece sistemul lor imunitar nu este inca complet dezvoltat.

Ce puteti face pentru a va asigura ca casa dvs. este curata si igienica pentru bebelus?

Nu uitati sa curatati locurile importante
Acum este momentul perfect pentru a va aproviziona de pe kindershop.ro, care are o gama larga de produse de sterilizare si igiena pentru bebelusi si casa. Dezinfectarea si curatarea regulata a tuturor suprafetelor care sunt atinse frecvent, cum ar fi manerele usilor, robinetele,  toaleta, scaunele de toaleta, intrerupatoarele si capacele pentru cosuri pot ajuta la reducerea raspandirii germenilor in jurul casei.

Folosind un sterilizator, poate ucide 99,9% din germeni si este o modalitate utila de a curata articole de uz casnic, cum ar fi telefoane, computere, intrerupatoare de lumina si televizorul. Servetelele functioneaza timp de 24 de ore si nu este necesara clatirea.

Mentineti bucataria curata
Curatati si dezinfectati intotdeauna suprafetele de lucru din bucatarie inainte de a pregati mancarea. Cand copilul ajunge la stadiul de maturitate, pastreaza-ti scaunul inalt curat folosind solutia speciale sau cu servetele antibacteriene pentru a ucide orice bacterie care ar putea fi prezenta. Servetele ucid 99,9% din germeni, ceea ce le face ideale pentru curatari rapide.

De ce sa nu folositi un spray pulverizator pentru a sterge zonele din bucataria dvs., cum ar fi frigiderul, blaturile de lucru, zona chiuvetei, dulapurile, pubele, scandurile, congelatorul si cuptorul cu microunde? Sprayul fara inalbitor si fara alcool, produs din 100% ingrediente active pe baza de plante poate ucide germenii in mai putin de cinci minute. Utilizati intotdeauna pe suprafete reci si nu pe piese electrice.

Sterilizarea echipamentului de hranire
Va trebui sa sterilizati toate echipamentele pe care le utilizati pentru a hrani copilul. Inainte de a steriliza echipamentul de hranire, spalati-l bine in apa calda cu sapun, asigurandu-va ca clatiti toate urmele de lapte si alimente. Sapunul este conceput special pentru a elimina toate reziduurile de lapte responsabile de cresterea bacteriilor daunatoare. Apoi, puteti utiliza tablete pentru sterilizarea echipamentelor pentru copii. Depozitati toate echipamentele sterilizate in zonele care au fost curatate eficient.

Curatati baia in mod frecvent
Dezinfectati in mod regulat scaunele si capacele de toaleta - stergeti in fiecare zi cu o solutie facuta cu lichid sterilizant. De asemenea, puteti turna niste lichid in vasul de toaleta, pentru a ajuta la prevenirea raspandirii germenilor.

Jucariile
Copiii adora sa isi impartaseasca jucariile si pot fi usor contaminate prin manipulare sau prin intermediul copiilor punandu-si gura. Unii germeni pot ramane viabili pe jucarii o perioada lunga de timp. Cumparati jucarii care pot fi usor spalate fie cu mana, fie in masina de spalat la un ciclu de apa calda.

Igiena schimbarii scutecelor

Vei schimba o multime de scutece dupa ce va sosi copilul. Schimbarea scutecului poate duce la transmiterea periculoasa a infectiei. Acest lucru se intampla mai ales prin contactul mainilor cu contaminarea fecala, pe panzele si buretii in care organismele cresc rapid, precum si prin germenii raspanditi accidental pe suprafetele bucatariei si alimente. Pentru a preveni infectia, se recomanda ca scutecele de unica folosinta sa fie sigilate in pungi de plastic si introduse intr-un recipient pentru deseuri.

Scutecele reutilizabile ar trebui dezinfectate intr-o galeata, cu continutul acestei galeti turnat in toaleta, mai degraba decat in chiuveta dupa utilizare. Deoarece riscul raspandirii infectiei prin scutec este atat de mare, toate suprafetele atinse in timpul acestei proceduri trebuie curatate si dezinfectate ulterior. Asigurati-va ca va spalati bine pe maini dupa ce schimbati scutecul copilului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram