fbpx

Sfaturi de la sexologi despre relatii

Problemele de relatie se pot baza pe o serie de conflicte comune tuturor. Astazi vom descoperi care sunt acestea si, daca avem nevoie de ajutor, nu ezitati sa cerem ajutorul unui profesionist.

Sexologii sunt experti in sexualitate , o parte importanta a vietii fiecarei persoane. Cu toate acestea, ele nu ajuta doar la rezolvarea problemelor sexuale. De asemenea, ele ajuta la interactiunea intr-un mod sanatos, sigur si responsabil. Asadar, astazi vom descoperi cateva sfaturi pe care sexologii le impartasesc despre relatii.

Sfaturi de la sexologi despre relatii

Pentru a aborda aceasta problema complexa, ne vom baza pe diferite studii care trateaza diferite aspecte legate de sex si relatii. Prin urmare, daca avem probleme in relatiile noastre cu privire la sexualitate, nu ar trebui sa ezitam sa mergem la un sexolog. sexfete.ro impartaseste cateva sfaturi despre relatii de la sexologi:

1. Imbunatatiti comunicarea cuplului

Poate fi evident, dar marea majoritate a problemelor provin de la comunicarea slaba , iar noi nu vorbim doar despre domeniul sexual. Pare normal sa folosim tacerea, astfel incat cealalta persoana sa stie ca ceva ne-a deranjat sau nu ne place. De asemenea, ascundeti-ne emotiile si eliberati-le brusc la orice declansator.

Acest lucru ne influenteaza sexualitatea. Impiedica contactele noastre intime sa fie mai bune si provoaca uzura in relatie. Acest lucru este destul de daunator si se rezolva intr-un mod destul de simplu: exprimandu-ne dorintele si asteptarile .

2. Relatiile trebuie sa se bazeze pe egalitate

Un alt sfat pe care sexologii il impartasesc este nevoia de a avea grija de egalitate in relatia de cuplu. Aceasta inseamna ca relatiile trebuie sa fie orizontale, nu verticale.

Relatiile verticale sunt cele pe care le cunoastem ca disfunctionale , deoarece sunt utile intre parinti si copii cand sunt tineri, dar nu si cand cresc si incep sa interactioneze cu alti adulti.

Modul de a rezolva aceasta problema este tratand toate acele traume sau modalitati de relationare care sunt disfunctionale si pe care le-am invatat de la parintii nostri . Nu este un proces scurt, dar este foarte imbogatitor.

De obicei, in relatiile de dependenta sunt de multe ori , gasiti pe cineva care sa aiba grija de noi; sau protector, cauta pe cineva care doreste sa fie atent . Acest lucru nu este sanatos si sfarseste prin a ne deteriora relatiile.

3. Cunoaste-ti corpul

Aceasta treime din sfaturile pe care le impartasesc sexologii pare fundamentala, totusi, cate cupluri sunt acolo care considera ca masturbarea nu este permisa atunci cand sunt intr-o relatie?

Lasam deoparte acel moment de intimitate cu sine, pentru ca, daca nu, incep sa apara credinte precum „daca ma masturbez, nu-mi plac relatiile sexuale cu partenerul meu”. Nu este adevarat.

Masturbarea ne permite sa descoperim in continuare corpul nostru . In acest fel, vom continua sa il cunoastem si sa stim ce ne place, apoi ii vom spune celeilalte persoane si, astfel, ne vom bucura impreuna de o relatie sexuala mult mai placuta. Prin urmare, trebuie sa va atingeti chiar si atunci cand sunteti intr-un cuplu. Este pozitiv pentru relatie.

4. Sa nu credem in filmele pe care le vedem

Acesta este un alt sfat pe care il impartasesc sexologii si se pare ca tot ceea ce tine de dragoste si sex este considerat real atunci cand il vedem intr-un film . Deci, incercam sa reproducem acest lucru in viata reala. Cu toate acestea, trebuie sa invatam sa ne separam unul de celalalt.

Un exemplu este urmatorul:

Ajungeti la orgasm impreuna : fiecare persoana are vremurile sale si este destul de dificil sa se intample acest lucru, desi nu imposibil. Cu toate acestea, a deveni obsedat de ideea ca acesta trebuie sa fie cazul poate duce la probleme serioase in relatie. Nu ar trebui sa incercam sa „copiem” perfectiunea pe care o putem vedea in orice film, deoarece nu este reala . Acest lucru va genera doar o mare presiune, ne va impiedica sa ne lasam lasati sa ne bucuram de relatii sexuale.

Prin urmare, este important sa profitam de faptul ca suntem intr-un moment in care avem tot felul de informatii la indemana, pentru a incepe sa deschidem ochii si sa discernem un film despre ceea ce se intampla cu adevarat. Speram ca toate aceste sfaturi pe care le impartasesc sexologii va vor permite sa scapati de anumite credinte care nu va permit sa va bucurati de sexualitate.

La fel, daca considerati ca dvs. si partenerul dvs. aveti nevoie de un profesionist de acest tip, nu lasati sa treaca timpul . Modul in care invatam sa ne raportam nu este intotdeauna sanatos. Dezvatarea pentru a reinvata va fi extrem de imbogatitoare.