Modalitati prin care poti deveni un partener mai bun in relatie

Este un lucru minunat sa fii intr-o relatie sanatoasa. Este chiar mai placut daca te simti nerabdator sa inveti modalitati de a deveni un partener mai bun decat esti deja acum. Si este cel mai bine atunci cand partenerul tau simte la fel. In acest caz, ai gasit trio-ul perfect al unei relatii: sa ai o relatie sanatoasa, sa vrei sa fii prezent pentru partenerul tau si sa imbunatatesti modul in care faci acest lucru si partenerul sa isi doreasca aceleasi lucruri. Felicitari.

Dar si noroc, deoarece relatiile sunt entitati in continua evolutie si au nevoie de atentie si grija frecventa pentru a prospera. Sunt ca plantele. De aceea, ar trebui sa poti pastra o planta si apoi un animal de companie, viu si fericit inainte sa fii pregatit pentru o relatie. Chiar daca esti un gradinar inrait si ai o gramada de catelusi draguti, toata lumea poate invata lucruri noi despre relatii. Iata cateva modalitati prin care oricine poate fi un partener mai bun, pentru ca nu exista niciun motiv sa nu continui te dezvolti in continuare.

Fa un lucru dragut in fiecare zi

Simplu, nu? ,,Fa un lucru dragut pentru partenerul tau in fiecare zi”, spune Bustle Marina Sbrochi, autorul premiat IPPY pentru Stop Looking for a Husband: Find the Love of Your Life. Aceasta nu este o sugestie lunga, complicata si implicata. ,,Nu trebuie sa fie mare”, spune ea. “Faceti micul dejun in pat. Un masaj de 5 minute pe spate. Flori. Spune “multumesc” cand partenerul face ceva frumos.” Efortul poate fi mic, dar dividendele sunt mari. ,,Stai relaxat pe spate si priveste cum se dezvolta relatia ta”, spune ea.

Fii tu

Fii tu insuti, da, dar in mod special fii ,,propria ta persoana”, spune Bustle Caitlin K. Roberts, fondatorul To Be a Slut si co-fondator al I’d Tap That. Trebuie sa ai propriile tale interese si nu iti forta partenerul sa vina la fiecare meci de baschet sau brunch la care vrei sa mergi, spune ea. ,,Fii pasionat de ceva”, ,,Nu mai gandi la relatie ca la o combinatie intre,, tu si cu mine “, ci ceva la care “noi doi sa lucram impreuna”. In felul acesta, nu contribuiti cu nimic la negativitate.

Ofera i partenerului un cadou memorabil. Daca sunteti un cuplu destul de apropiat si va petreceti majoritatea noptilor impreuna, ii poti cumpara partenerei tale lenjerie intima sexy sau vreo jucarie sexuala, in acest fel va puteti apropia si mai mult si cu siguranta va veti intari increderea unul fata de celalalt. Asadar, nu ezita sa arunci o privire asupra ofertelor existente (vezi oferta haine sexy) daca vrei ca relatia cu partenerul sa intareasca si sa treceti la urmatorul nivel.

“Cuplurile se prind cine are dreptate si cine greseste”, spune antrenorul de relatii si terapeutul Anita Chlipala pentru Bustle. “Iata un concept: aveti amandoi dreptate!” Majoritatea relatiilor vad ca oamenii iau decizii gresite sau corecte, in functie de ceea ce le arunca viata.

,,Fiecare partener are o realitate subiectiva care este valabila”, spune ea. “Doar pentru ca nu esti de acord cu partenerul tau, nu inseamna ca el sau ea gresesc. Perspectiva lor este diferita.” In loc sa te arunci sa tragi concluzii si sa te certi cu partenerul, incearca putina tandrete. ,,Poti fi un partener mai bun incercand sa-ti intelegi partenerul si apoi validandu-i punctul de vedere, sentimentele, comportamentul etc.”, spune ea. ,,Respectul este o necesitate absoluta pentru a avea o relatie sanatoasa”.