Sfaturi in alegerea kitului de ambreiaj

O componenta estentiala a oricarei masini este discul de ambreiaj care se uzeaza din cauza opririlor dese dar si a pornirilor bruste. Reparatia acestui disc este una costisitoare dar vestea buna este ca poti evita acest lucru daca stii cum.

O greseala frecventa este ca multa lume nu ridica pana la capat pedala cand schimba vitezele la masina. O alta greseala este cand stai la semafor cu piciorul pe ambreiaj prea mult. Astfel rulmentul de presiune se uzeaza prea mult si cand incepe sa scoata sunete ciudate acesta este un semn ca trebuie inlocuit.

Iata cateva elemente ce arata ca ambreiajul trebuie schimbat de urgenta:

  • zgomotele ciudate din timpul schimbarii treptelor -acestea pot aparea mai ales din cauza uzurii volantei, deformarii discului de frecare sau din defecte de montaj. Pentru o diagnoza cat mai corecta recomandam sa apelati la un service autorizat.
  • patinarea excesiva – aceasta manifestanduse printr-un miros de garnitura arsa si marirea vitezei de accelerare
  • o pozitie anormala a pedalei de ambreiaj – daca pedala de ambreiaj sta prea sus acest lucru arata faptul ca s-a uzat fie discul fie plata. Daca in schimb pedala este prea jos aceasta se datoreaza faptului ca presiunea din sistemul hidraulic scade drastic.

Ambreiajul si piesele adiacente sunt destul de delicate care trebuie sa functioneze cat mai bine la schimbarea vitezelor dar si la plecarea de pe loc.

Astfel trebuie sa ai grija multa de aceste piese pentru ca daca nu se vor strica si te vor costa o gramada de bani.

Posibilele defectiuni ale ambreiajului sunt – momentele in care discul nu face contact pe suprafata

– discul este foarte uzat sau ars

– suprafetele de contact dintre disc si alte piese sunt cu ulei sau alte substante

– arcul-diafragma este rupt sau uzat

Cand ambreiajul “agata” acesta poate ca nu se cupleaza / decupleaza complet ceea ce poate duce la zgaltairi sau zgomote ciudate. Astfel trebuie sa verifici suportii motorului si mecanismul de actionare a ambreiajului.

Astfel pe site-ul PARTS4CARS gasesti o gama variata de kituri de ambreiaj de calitate de la producatori de top pentru ca tu sa te bucuri de o masina fiabila.