fbpx

Sfaturi in alegerea ghiozdanelor pentru fete sau baieti

La fiecare inceput de an scolar alegerea celor mai bune ghiozdane pentru fete sau baieti de scoala sau liceu este o alegere mult mai dificila decat credem. Aici trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte importante pe care de multe ori le trecem cu vederea fara sa ne dam seama de faptul ca sunt obiecte esentiale in viata elevilor, iar acestia trebuie sa le utilizeze in fiecare zi, confortul, dar cel mai important sanatatea acestora sa nu sufere din cauza alegerilor gresite pe care le putem face cand achizitionam un astfel de produs din magazinele online sau raioanele celor de specialitate.

In aceasta perioada cel mai important lucru de care trebuie sa tinem cont cand decidem sa facem o alegere corecta trebuie sa luam in considerare un compartiment special pentru laptopuri sau tableta, ceea ce va tine in siguranta, dispozitivele mentionate, fara sa avem grija ca, ar putea fi deterioarate cand sunt purtate in drum spre cursuri sau inpoi in mijloacele de transport in comun, dispune de sisteme de inchidere performante, in alegerea dumneavoastra puteti opta pentru ghiozdane fete de scoala foarte ieftine si de calitate pentru orice buget si cu siguranta nu veti fi dezamagit de alegere.

Volumul ce poate incapea intr-un astfel de ghiozdan, culorile, imprimeurile materialele din care sunt confectionate, daca dispune de bretele buretate pentru a proteja umerii si spatele elevilor, sunt doar cateva aspecte pe care in principal parintii il urmaresc pentru a fi siguri ca, cei mici au mereu parte de produse care chiar le sunt de folos si ii ajuta in adevratul sens al cuvantului. Daca alegem o geanta de umar, trebuie sa tinem cont ca manerul acesteia sa fie unul rezistent, sa poata sustine rechizitele din interior sa fie si suficient de incapatoare pentru articolele de pictura sau sport.

Materialele din care sunt realizate reprezinta un alt criteriu care trebuie luat in calcul, de multe ori suntem incantati doare de persoanjele ce se gasesc imprimate sau de nuantele aprinse ce ne atrag imediat. De exemplu bumbacul nu este cea mai buna varianta cand facem astfel de cumparaturi, deoarece se poate uda foarte repede, iar pe timp ploios acestea sunt ineficiente, iar accesoriile de scoala din interior se pot deteriora cu usurinta. Poliesterul este principalul material pe care il folosesc marii producatori, acesta este impermeabil si foarte rezistent la uzura zilnica si intemperiile din diferitele anotimpuri.

Benzile reflectiorizante ce sunt aplicate pe unele modele pentru fete sunt benefice pentru o vizibilitat mai buna pe timp de noapte, iar copii sunt mult mai vizibili pe drumuri pentru conducatorii autoturismelor. Baza acestuia poate sa fie din plastic pentru o stabilitate mai mare, cel tip container are astfel de optiune, iar varianta troler este utila atunci cand fetele si baietii in drum spre scoala au o distanta mare de strabatut fara mijloace de transport.

Cu ce articole putem sa echipam ghiozdanele ?

Foarte important este sa avem rechizitele ideale pentru a putea indeplini toate activitatile la scoala sau la cursurile online, asa ca, nu trebuie sa lipseasca din echiparea standard, penarele simple, echipate cu 1,2 sau 3 fermoare pentru a putea depozita intreaga noastra colectie de instrumente de scris sau corectura. Caietele liniate sau de matematica mici sau mari ne ajuta pentru a lua notite in timpul orelor, hartia acestora este indicat sa fie de cel putin 60 gr/mp pentru ca cerneala pixurilor sau a stilourilor sa nu se imprime de pe o foaie pe alta.

Blocurile de desen cu singuranta nu vor incapea toate intr-un ghiozdan obijnuit, cele in format A4 se adapteaza dimensiunilor standard, dar cele A3 este foarte greu sa le faci loc intr-un compartiment, asa ca, concentreaza-te pe articole mai mici ce isi gasesc locul cu usurinta in buzunarele speciale ce sunt dispunse frontal, pe lateral pentru sticla de apa sau cele ascunse, din interior ce te ajuta sa iti depozitezi anumite obiecte de o valoare mai mare.

Care sunt culorile favorite ale fetelor, dar ale baietilor ?

Majoritatea vazarilor de ghiozdane alese de catre fete prezinta imprimeuri florare, iar culorile vii sunt in topul preferintelor acestora, putem mentiona aici, rosul, rozul, dar si cele ceva mai indraznete precum cele neon, galben sau verde, oricare ar fi alegerea important este sa te simti bine cu ceea ce porti.

Baietii aleg in general imprimeurile cu fotbal si masini, ceea ce este foarte natural, iar culorile predominante in topul preferintelor acesotare este albastru, dar si nuantele de negru, ceva mai serioase, dar si mai usor de murdarit atunci cand este lasat in diverse locuri, dar asta nu este o problema foarte mare, deoarece majoritatea acestora se pot curata simplu folosind detergenti obijnuiti.

In concluzie, oricare este alegerea dumneavoastra in materie de coloratura sau stil asigurati-va ca, acestea sunt utile in adevaratul sens al cuvantului, nu doar placute vizual, cel mai sigur este sa va sfatuiti impreuna cu copii, daca este cazul, iar dupa aceea sa va uitati la detalii precum, bretele si spate captusit, fermoare calitative si rezistente, material ce se poate utiliza o perioada lunga de timp.