fbpx

Sfatul medicului: Apă la temperatura camerei sau apă rece

Atunci când ți se face cu adevărat sete, poți ignora de multe ori temperatura apei pe care te grăbești să o bei. Ei bine, aici intervine o mică dilemă: “apă la temperatura camerei sau apă rece?”. Potrivit experților, consumul de apă caldă favorizează digestia, în timp ce apa rece poate stimula pierderea kilogramelor în plus. Este mai bine să bei apă la o temperatură mai ridicată, sau apă rece? Te lăsăm pe tine să iei singur această decizie, oferindu-ți două serii de beneficii diferite, pe care le ofera apa rece și apa la temperatura camerei. 

Consumul de apă la temperatura camerei: Beneficii 

Dacă preferi să consumi apă cu o temperatură apropiată celei înregistrate în spațiul în care te afli, ai parte de o serie clară de beneficii: 

Apa la temperatura camerei poate stimula digestia 

Un pahar de apă la temperatura camere sau apă călduță, servit la prima ora a dimineții, activează buna funcționare a sistemului digestiv, după o noapte de odihnă a organismului, având un caracter vasodilatator pentru venele din structura intestinelor. Așadar, dacă te confrunți cu o indigestie neplăcută, este atât de simplu să testezi această teorie. 

Apa la temperatura camerei poate combate anumite dureri

Consumă apă la temperatura camerei, pentru că odată ajunsă în organism, poate îmbunătăți circulația sângelui către țesuturi. Este o metodă naturală ce poate da roade, mai ales în cazul durerilor de intensitate mică spre medie, precum crampele musculare sau durerile menstruale. 

Apa la temperatura camerei te poate scăpa de congestia nazală 

Apa la temperatura camerei poate funcționa ca un expectorant natural, susținând procesul de eliminare a sputei din tractul respirator. Așadar, dacă te confrunți cu probleme ce țin de congestia nazală, consumă 2-3 pahare de apă la temperatura camerei, o dată la câteva ore.

Consumul de apă rece: Beneficii 

Dacă ți se face sete și ții un recipient cu apă în frigider, iată care sunt avantajele de care ai parte, atunci când alegi să consumi acest lichid la o temperatură scăzută: 

Apa rece este benefică după sesiunile de antrenamente 

Atunci când faci efort, temperatura corporală crește, iar organismul încearcă să mențină în permanență un nivel termic optim, cu ajutorul transpirației. Însă termoreglarea corporală, necesară în urma antrenamentelor fizice de intensitate ridicată, se mai poate realiza și cu ajutorul consumului de apă rece. 

Apa rece stimulează mai bine metabolismul 

După consumul unei anumite cantități de apă rece, organismul lucrează la capacitate maximă pentru a restabili temperatura corporală optimă. Așadar, acest efort se poate traduce prin ardere de calorii, proces ce poate favoriza slăbitul. Însă efectele consumului de apă rece pentru greutate sunt greu de stabilit, comparativ cu alte variante de pierdere a kilogramelor în plus.

Apă rece sau apă la temperatura camerei

Consultă oferta cu dozatoare de apa LaFantana, pentru a comanda online un produs ce îți poate oferi atât apă caldă, cât și apă rece, ori de câte ori dorești. Cu un design modern și simplu de utilizat, dozatoarele de apă LaFantana le oferă angajaților din companie necesarul optim de lichd rece sau cald, pentru cafea, ceai, ciocolată caldă, supă la plic etc Aceste sisteme pentru furnizarea apei potabile ajung în custodia clientului, pe întreaga durată a contractului, reprezentând soluția ideală pentru nevoia de hidratare a tuturor celor din echipă. Pentru mai multe detalii privind realizarea unui contract de închiriere pentru dozatoarele de apă LaFantana, click pe link-ul de mai sus