fbpx

Sezonul cald e pe sfarsite. Ai anvelopele de iarna pregatite?

Sezonul cald, oricat de placut este de toata lumea datorita vremii prielnice si a concediilor planificate, se apropie de sfarsit sau inevitabil. Odata cu el, e nevoie de o schimbare importanta pe care orice sofer trebuie sa o faca. Anume, montarea unor anvelope iarna care sa faca fata noilor conditii meteo si meteorologice, precum precipitatii sau temperaturi scazute. Majoritatea soferilor neglijeaza acest aspect si lasa pana in ultimul moment achizitionarea unui nou set de anvelope iarna si montajul lor pe masina. Aceasta practica este des intalnita in randul soferilor romani si este una care va poate costa si mai mult timp si mai multi bani decat credeti.

Daca lasati achizitionarea de anvelope iarna pana la ultimul punct, nu beneficiati de promotii la anvelope auto iarna, pentru ca ajungeti sa le cumparati intr-un punct cat toti soferii le vor iar cererea este prea mare pentru ca magazinele sa faca fata. Ajungeti sa le cumparati la un pret uneori mai ridicat decat daca le-ati fi achizitionat la inceputul sezonului. Dupa achizitionare sunteti prinsi intr-o asteptare a firmei de curierat cu anvelopele, fiind o perioada aglomerata, pot aparea intarzieri neprevazute. Dupa ce primiti cauciucuri, urmeaza montajul lor, insa si aici sunteti prinsi la o coada imensa la o vulcanizare, din acelasi motiv, pentru ca ati amanat achizitionarea si montajul lor pana in ultimul moment.

Este recomandat sa cumparati cauciucuri iarna din timp, pentru a fi siguri ca prindeti promotii anvelope iarna la un pret accesibil si ca aveti de unde alege. Daca va lasati pana in ultimul moment, riscati de asemenea sa achizitionati anvelopele la un pret marit, datorita cerintei ridicate a pietei. Profitati si de oferta magazinelor pentru cumparaturile din timp.