fbpx

Sesiune de lectura cu Ambasadorul Marii Britanii

Sesiune de lectura sustinuta de Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Paul Brummell

Sesiune de lectura cu Ambasadorul Marii Britanii

București, 2 martie 2015: Numeroase studii realizate in intrega lume arata importanta lecturii in viata in viata unui copil si in devenirea sa ca si adult. Lectura sporeste sansele unui adult catre cariere de success, catre o relationare mai buna cu cei din jur, modul in care acesta se va implica in viata comunitatii si chiar intelegerea si capacitatea sa de a vota.
Abilitatile dezvoltate prin intermediul lecturii la varste fragede ajuta copilul sa iasa din cercul vicios al deprivarii si dezavantajului. UNESCO defineste lectura ca “abilitatea de a identifica, intelege, crea, comunica si evalua folosind materiale tiparite si scrise asociate cu diverse context. Lectura implica o invatare continua in a sustine individul in atingerea scopului sau, in a-si dezvolta intelegerea si potentialul si in a se implica intru-totul in comunitatea sa si in societatea extinsa”.

Acorns British Style Nursery sustine lectura copiilor printr-un proiect initiat cu 3 ani in urma, Story Teller, sprijinit anul acesta si de Excelenta sa Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Paul Brummell, prin prezenta sa in Acorns. Story Teller isi propune familiarizarea copiilor cu un volum cat mai mare de povesti si caractere, prin intermediul celor care le citesc, vorbitori nativi de limba engleza si nu numai. Copiii au ocazia nu doar sa auda o poveste intr-o lectura speciala, sa invete cuvinte si expresii noi, sa isi stimuleze imaginatia ci sa ia cunostinta si cu alte accente ale limbii engleze vorbite de invitatii nostri, sa afle de unde provin ei, ce profesie au si ce pasiuni ii reprezinta in momentul de fata. Invitatii in Acorns in proiectul Story Teller i-au numarat in trecut pe Printesa Marina Sturdza, Chae Strathie (Scottish Children’s Book author), Alteta sa Printul Nicolae al Romaniei, Leslie Hawke, Colin Lovering (British Romanian Chamber of Commerce), Stan Platt (Light into Europe), David Costello (Ambasada Irlandei), Alice Paterson (Hospice), Gareth Brookes (scriitor), Kingsley Nwabia (artist si autor), Ronnie Smith (autor).

Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii in Bucuresti a venit in Acorns insotit de sotia sa Adriana si fiul sau George si a citit cu o voce calma si implicata povestea “What the ladybird heard”. Le–a aratat copiilor imaginile din carte si a raspuns intrebarilor lor referitoare la poveste. Apoi copiii i-au adresat intrebari legate de locul de unde provine, de tara unde a fost ambasador inainte de a veni in Romania, i-au povestit unde anume au mers ei in vacante, in ce tari ale lumii, l-au intrebat daca ii place in Romania si daca si-a dorit el sa vina in Romania sau cineva l-a rugat sa faca acest lucru!
Pe langa lectura cartii in limba engleza cu numeroasele sale beneficii, copiii s-au familiarizat si cu profesia si experienta de viata a Excelentei Sale, acest lucru avand un impact puternic asupra perceptiei lor asupra vietii si viitorului, unii dintre ei dorindu-si sa devina ambasadori cand vor creste.

Acorns British Style Nursery este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și a fost premiată cu Every Child Matters Standards Award. Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children’s Bureau (Marea Britanie), Early Years – the organization for young children (Irlanda de Nord) și British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliată International British School of Bucharest și Cross Frontier Education.