fbpx

Servicii de comert electronic cu monede bitcoin

bitcoin in romania

O mare parte a functiei valutei este sa functioneze ca un mod de a cumpara si vinde bunuri si criptovalutele precum bitcoin sunt potrivite mai ales pentru a cheltui bani in mediul online- cu taxe mici si tranzactii rapide. Acum, un numar din ce in ce mai mare de afaceri accepta valute digitale, pe masura ce optiunile disponibile pentru plata cresc in numar si in functie.

In acest ghid, vom arunca o privire asupra sistemelor de comert electronic care te pot ajuta sa accepti monedele digitale ca forma de plata pe siteul tau web sau in magazinul tau din lumea reala.

Fa-te observat! Fie ca ai un magazin online sau unul in viata reala, daca accepti plata cu monede bitcoin, trebuie sa faci public acest lucru prin intermediul unui semn. Poti, de asemenea, sa iti faci propriul semn sau sa folosesti semnul “bitcoin accepted here” (“bitcoin acceptat aici”) de pe bitcoin wiki.

Plati DIY (“Do It Yourself”) (“Fa-o tu insuti”)

Daca iti place sa ai control complet asupra siteului tau web si ai cateva abilitati de codare, poti accepta plata cu monede bitcoin prin postarea adresei tale de portofel sau codurile QR pentru ca sa fie scanate de catre clientii tai cu camerele de la smartphone. Totusi, acest lucru nu doar ca va arata foarte simplistic, dar de asemenea face doar jumatate din treaba, pentru ca in mod ideal ar trebui sa ai o procedura de check out care sa completeze tranzactia si sa accepte detaliile de livrare.

Daca iti programezi propria interfata de plati, tine minte faptul ca ar trebui sa creeze in mod continuu noi adrese de portofel, pentru a se apara impotriva “analizei de alterare” (“taint analysis”), care ti-ar putea invada intimitatea ta, precum si a clientilor tai. O librarie de software open source care te poate ajuta in aceasta privinta este Pywallet. Poti, de asemenea, folosi tranzactii off chain pentru a te ajuta sa previi problemele de “taint analysis”, cu beneficiile ce sunt aduse tranzactiile mai rapide.

Procesori de plata

Din fericire pentru cei dintre noi care nu stiu sa stocheze, acum exista foarte multi procesori de plata cu cryptovaluta, care ofera uneltele pentru a integra comertul electronic cu bitcoin in siteul tau web. Urmatoarele exemple sunt unele dintre cele mai bine stabilite companii in procesarea platilor cu bitcoin.

bitcoin in romania

CoinBase

CoinBase este un alt procesor celebru de plati cu monede bitcoin care ofera 0% taxe ( pana la primul milion de dolari in tranzactii, dupa care aplica o taxa de 1%). Compania ofera un widget HTML pentru a insera mai usor butoanele de plata in siteul tau web si plugins pentru WordPress, WooCommerce, Megento si ZenCart. Totusi, momentan suporta doar platile cu conturi bancare din Statele Unite ca sursa de finantare. Cei mai notabili comercianti care folosesc CoinBase sunt Dell, Expedia, Overstock si Dish.

Pentru afacerile din mediul real, cei de la CoinBase ofera de asemenea o aplicatie “point of sale” (“punct de vanzari”).

BitPay

BitPay este un procesor international de plati pentru afaceri si actiuni de caritate. Ca si in cazul altor procesori de plata, are plugin-uri pentru o gama mare de sisteme de comert electronic, printre care se numara WooCommerce si Magento, dar si sisteme bazate pe SaaS, precum Shopify. Si mai mult de atat, BitPay lucreaza si cu sistemul Fulfilment al Amazon, care permite comerciantilor sa vanda si sa trimita obiecte prin intermediul gigantului din domeniul comertului electronic.

Cei de la BitPay ofera diferite tarife la care comerciantii se pot inscrie- de la o taxa de 1% pentru un serviciu de inceput pana la 3000 de dolari lunar pentru solutia “enterprise”(“afacere”), cu un manager dedicat pentru cont, oferind servicii precum deplasarea pe domenii personalizate, acces VPN, exportarea tranzactiilor pe QuickBooks si asa mai departe.

BIPS

Prescurtare pentru “Bitcoin Internet Payment System” (“Sistem de plata pe internet cu bitcoin”), BIPS este un procesor de plata care permite comerciantilor din intreaga lume sa vanda si sa cumpere bitcoin, precum si sa accepte plati in valuta digitala. Taxele se afla la o valoare mai mult decat rezonabila de 0% pentru procesarea standard a platilor.

Cei de la BIPS iti ofera abilitatea de a stoca si de a arhiva facturi fiscale si ofera plugin-uri pentru interfata cu BigCommerce, WooCommerce, Shopify si altele. Exista, de asemenea, si acces API pentru cei care isi codeaza propriile lor solutii. BIPS iti ofera un mod usor de a oferi un check out mobile friendly si pentru siteul tau web, de asemenea.

Pentru afacerile din mediul real, cei de la BIPS ofera de asemenea o aplicatie “point of sale” (“punct de vanzari”).

Blcokchain Merchant: este o aplicatie pentru comerciantii de retail ca un simplu sistem POS pentru a accepta platile in moneda bitcoin. Este disponibil numai pentru dispozitivele Android.

Cateva magazine online care accepta Bitcoin:

Purse: Purse.io este o platforma care iti permite sa achizitionezi bunuri de pe Amazon folosind bitcoin. Este posibil sa primesti un discount facand acest lucru.

Overstock: Directorul executiv de la Overstock, Patrick Byrne, este unul dintre cei mai vocali sustinatori ai tehnologiei bitcoin.

Newegg: este un sistem de retail din domeniul electronicelor care accepta platile in moneda bitcoin in Statele Unite si Canada, prin intermediul Bitpay.

CheapAir: CheapAir este un site web de rezervari online a calatoriilor si accepta plata in bitcoin folosind Coinbase.

Pc Garage: magazinul si comunitatea online a pasionatilor de gaming. Nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare.