Service Auto Bucuresti iti pregateste masina pentru iarna

Pregatire masina de iarna - Service Auto Bucuresti

Iata ca vremea s-a racit afara si usor usor sezonul de iarna se apropie rapid si de aceea noi, cei de la Service Auto Bucuresti iti recomandam sa iti te ocupi de masina ta si sa o aduci la noi pentru a o pregati de sezonul rece.

Asa cum pentru noi ne ingrijim sa avem haine groase pentru iarna, incaltari adecvate si tot felul de lucruri utile, asa si masinil au nevoie de o atentie speciala pentru a trece cu bine peste aceste luni de iarna ce se anunta destul de dure.

Daca veti avea grija sa luati masurile necesare ce sunt aproape obligatorii atunci dupa ce va trece sezonul, costul cu reparatiile la Service Auto Pipera Bucuresti va fi unul mai mic sau aproape inexistent. Totodata, aveti in vedere ca atunci cand sunteti sofer nu aveti responsabilitatea doar pentru viata dvs ci si a celorlalti participanti din trafic si de aceea acesta reprezinta inca un motiv in plus pentru a va pregati automobilul pe timp de iarna.

Atunci cand este vorba de sezonul de iarna, trebuie sa va ganditi in primul rand la protectia si siguranta automobililului si sa aveti in vedere urmatoarele aspecte foarte importante, cum ar fi:

  • cauciuciuri de iarna , care sunt obligatorii si fara care nu recomandam sa iesiti pe niciun drum
  • covoarase speciale pentru interior pentru a nu le strica pe cele de vara din material textil
  • verificarea antigelului la fiecare inceput de iarna
  • lichid de spalare parbriz special pentru iarna, cu temperaturi ridicate de inghetAtentie mare la stergatoarele parbrizului, sa nu fie inghetate sau sa aiba urme de gheata care pot deteriora si zgaria parbrizul
  • chedere inghetate care se pot deteriora
  • verificarea bateriei, a nivelului de incarcare si a alternatorului
  • alimentare cu combustibil care sa contina aditivi
  • verificarea uleiului si a calitatii acestuia, eventual o revizie inainte de a intra in iarna.
  • Verificarea starii franei de mana

Verificarea antigelului pentru iarna

Antigelul reprezinta un lichid extrem de important in viata oricarei masini, fara de care aceasta s-ar strica iremediabil si de aceea va recomandam ca inainte de a intra in iarna sa efectuati schimbarea antigelului sau completarea acestuia dupa caz, intr-un service auto autorizat rar, care va poate spune daca raportul de amestec al antigelului este cel optim, conform cu indicatiile oferite de producatorul marcii masinii dvs. Nu recomandam sa efectuati acest lucru pe cont propriu deoarece este posibil sa gresiti amestecul de apa cu antigel si atunci masina dvs va avea de suferit pe viitor.

Verificarea bateriei auto si a alternatorului

Verificarea bateriei este necesara sa se efectueze in fiecare sezon de iarna deoarece stim cu totii cat de greu este atunci cand ne lasa bateria si este foarte frig afara. Acest lucru este obligatoriu daca bateria auto de pe masina are mai mult de 2 ani, dat fiind faptul ca bateriile din zilele noastre sunt facute sa reziste din ce in ce mai putin si sa pice dupa expirarea perioadei in care aceasta se afla in garantie.

Combustibil aditivat

Combustibilul aditivat, care sa rezistete la temperaturi de pana la -40 de grade Celsius este indicat pentru a va ajuta sa va bucurati de pornirea la prima cheie a masinii, in orice dimineata geroasa. Totodata va recomandam sa aveti intotdeauna combustibil suficient in rezervor, daca se poate peste jumatate intotdeauna .

Lichid de spalare parbriz de iarna

Intotdeauna recomandam sa adaugati doar lichid de parbriz de iarna si doar de calitate, deoarece riscati sa va inghete conductele sau sa aveti probleme cu pompa de apa a lichidului de parbriz, care se poate strica din cauza inghetatii. Un lichid de parbriz foarte bun nu costa mai mult de 20-30 de RON dar va ajuta sa aveti intotdeauna la indemana solutie pentru curatarea parbrizului si va scuteste de eventuale cheltuieli.

Pentru orice verificare sau reparatie de mecanica si electrica auto, noi, V&V Auto Moto Group SRL va asteptam la service pentru constatare si efectuarea lucrarilor auto indicate, cu garantia reusitei de 100% si profesionalism total.