fbpx

Semnificatia inelului de logodna

Logodna este un eveniment simbolic si poate cel mai important din viata a doi indragostiti, si numai inelele de logodna pot consolida acest moment atat de scump. Inelul, inca din vremurile antice este considerat obiectul iubirii, ca un dar ce completeaza logodna intre doi amanti.

In plus, in timpul Renasterii, inelele de logodna si-au intarit puterea simbolica datorita diamantelor si pietrelor pretioase care, prin duritatea si rezistenta lor induc ideea de eternitate, durabilitate care caracterizeaza si sentimentul indragostitului. Primul inel cu diamante a fost atestat in 1477, cand Arhiducele Maximilian al Austriei ii darui logodnicei Maria de Burgundia un astfel de inel.

Din acea zi si pana in prezent, inelul de logodna a devenit simbolul cel mai bogat al iubirii. De altfel, in secolul XIX, inelul cu un diamant solitar a devenit cel mai pur si esential simbol al gajului de iubire. Inelul de logodna, considerat ca simbol al stabilitatii, exprima forta iubirii chiar prin piatra pretioasa "invincibila"prin raritatea si pretul sau.

Efectiv, datorita puritatii pietrei, inelele de logodna cu diamant sunt singurele care reusesc sa satisfaca complet dorinta unui simbol puternic si durabil in timp. Inelul de logodna are o semnificatie cu adevarat relevanta si tenace in timp, de fapt acesta uneste pentru totdeauna inimile indragostitilor. Putem afirma ca exista diverse tipuri si modele de inele de logodna pentru doamne, care au capacitatea de a emotiona si sigila in acelasi timp uniunea intre doua persoane. In plus, inelul de logodna are un pret divers de celalalte, aceasta in functie de greutatea aurului, a lucraturii si de greutatea si a calitatii diamantelor si a pietrelor pretioase.

Inelul de logodna nu este un simplu obiect pe care femeia il primeste de la barbat pentru a incorona logodna lor, dar inelul pentru aceste ocazii este Inelul cu majuscula, tocmai pentru ca inchide in sine o semnificatie rara si pretioasa. Cu inelul de logodna barbatul indragostiti vrea sa dea iubitei un mesaj clar si precis, si anume ca vrea sa-si petreaca tot restul vietii alaturi de aceasta, la bine si la greu.