Seminee-expert.ro-cele mai fumoase modele de focare seminee si cateva lucruri interesante despre acestea care te vor uimi

13 iunie 2018
Autor:
Fortin

De la simplul si clasicul semineu din caramida la focare seminee din fonta, norvegiene, samota, tip caseta, in prezent modelele au evoluat foarte mult, asa ca orice fel de semineu iti doresti pentru casa ta sigur vei gasi unul potrivit.

Seminee-expert.ro este firma la care gasesti cele mai noi modele de focare seminee, de la cei mai renumiti producatori din lume, beneficiind si de instalarea lor oriunde te-ai afla in tara.

Designul si functionalitatea semineelor a evoluat foarte mult, cele cu design clasic fiind folosite de sute de ani in multe case din intreaga lume. Acestea devin in orice incapere punctul de atractie, in jurul carora de cele mai multe ori se decoreaza restul casei. Si, desi au la baza un mecanism simplu de functionare, istoria semineelor este chiar mai interesanta decat pare si nu face referire doar la legendele cu Mos Craciun care coboara pe horn. Iata cateva detalii interesante despre acestea, care sigur te vor uimi:

-Arheologii au descoperit seminee, sau cel putin forme primare ale acestora, chiar la civilizatiile preistorice. Exista dovezi concrete in acest sens descoperite pe toate cele cinci mari continente.

-Semineele nu au fost folosite decat dupa secolele 11 si 12 in Nordul Europei.

-Benjamin Franklin a inventat registrul de ardere, care a imbunatatit functionalitatea semineelor.

-Un foc de semineu poate atinge pana la 2000 de grade Fahrenheit.

-Semineele foarte inalte sunt cele mai eficiente. Cu cat acestea sunt mai inalte, cu atat arderea este mai buna, iar fumul eliminat mai repede.

-Te-ai intrebat vreodata de ce fumul dintr-un semineu care functioneaza corect nu se raspandeste in casa? Motivul este acela ca aerul cald care inconjoara semineul ridica fumul pe cos.

-Lemnul de stejar este cel mai potrivit lemn pentru a fi ars intr-un semienu. Are o putere calorica mare, ceea ce inseamna ca arde mai greu si elimina caldura mai multa.

-Semineul poate emite un miros neplacut atunci cand peretii focarului nu sunt curatati. De aceea, cel putin o data pe an trebuie sa aveti grija ca acestia sa fie curatati de un profesionist, la fel si cosul, pentru a preveni orice risc de incendiu si orice miros neplacut.

-Porcii si cosarii erau considerati a aduce noroc in anumite culturi.

-Modelele moderne de seminee ofera posibilitatea de a controla caldura pe care acestea o emit in incapere.

-Daca locuiesti intr-un bloc de locuinte si iti doresti un semineu, opteaza pentru unul pe gaz sau bioetanol.

-Un semineu electric incalzeste perfect, chiar si in cele mai friguroase zile, o camera de aproximativ 50 metri patrati. Pentru camere mai mari, semineele pe gaz si lemne sunt mai eficiente.

Indiferent ca optezi pentru un semineu electric, pe gaz sau unul traditional pe lemne, acesta va fi cu siguranta o achizite excelenta pentru locuinta ta.

Daca alegi sa lucrezi cu specialisti in domeniu economisesti timp si resurse materiale pe care le poti investi in dezvoltarea altor proiecte de design interior.

Indiferent ca optezi pentru un semineu electric, pe gaz sau unul traditional pe lemne, acesta va fi cu siguranta o achizite excelenta aici pentru locuinta ta.

Date de contact:

Website: seminee-expert.ro

Email: [email protected]

Telefon: 0721 280 587.

Showroom: Strada Tomanei, nr.27, Bucuresti.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram