fbpx

Seminarul “Cum iti cresti BUSINESS ul cu internetul si tehnologia IT” un succes in randul oamenilor de afaceri din Baia Mare

Scopul seminarului a fost de a imbogati cunostintele managerilor din zona metropolitana Baia Mare cu privire la amenintarile interne si externe la adresa companiilor aflate in curs de dezvoltare, contribuind astfel la cresterea competitivitatii mediului economic. In consecinta, participantii la seminar au putut afla informatii valoroase despre cele mai noi, dar si cele mai sigure programe IT, destinate optimizarii sistemelor de lucru, precum si noutati din domeniul protejarii datelor (ex.: in caz de calamitate naturala sau in caz de furt de informatii) sau promovarii eficiente pe internet.
Nicolae Onţiu, business manager One-IT, a explicat celor prezenti diferenta dintre un manager informat in domeniul securizarii datelor si unul care isi lasa informatiile sensibile la voia intamplarii. A adus astfel, in atentia celor prezenti si numeroase solutii necostisitoare pentru eficientizarea sistemului de lucru si pentru punerea in siguranta a informatiilor secrete sau sensibile ale unei companii.

Mai exact, expertul One-IT a vorbit auditoriului despre: cresterea productivitatii cu ajutorul IT-ului, licentierea softurilor, vulnerabilitatile de securitate IT, producatorii recomandati de Antivirus, update-ul softurilor de securitate si confidentialitatea pe retelele sociale, ce inseamna un back-up efficient al datelor si care sunt cele mai ieftine, dar si o comparatie intre serviciile de cloud Microsoft Office 365 si Google Apps, s.a.m.d. In plus, Nicolae Ontiu a facut o analiza comparativa a celor mai des folosite sisteme de stocare a datelor in cloud si a celor mai sigure metode de stocare pentru ca cei prezenti sa poata face alegerea cea mai potrivita pentru afacerea lor. Nu in ultimul rand, reprezentantul One-IT a abordat teme precum implementarea de soft-uri de tip CRM, Task si Time Management si Gestiunea Integrata a firmei, care sa urmareasca evolutia si performanta fiecarui angajat in parte, dar si istoricul relationarii firmei cu clientii.

Nicolae Ontiu, business manager One-IT: “Ne onoreaza prezenta oamenilor de afaceri baimareni intr-un numar atat de mare la acest seminar. Asta inseamna ca mediul de afaceri din zona metropolitana Baia Mare este viu si, mai mult, este interesat sa se dezvolte in armonie cu tendintele internationale de management. Personal, sper ca, prin informatiile pe care le-am prezentat, am contribuit macar un pic la imbunatatirea competitivitatii companiilor locale atat in plan local si national, cât si international.”

Seminarul a cuprins, de asemenea, prezentarea d-lui Cosmin Daraban, CMO & Co-founder al SilkWeb, care a vorbit publicului despre cele mai la indemana metode de promovare a unei afaceri pe internet. Subiectele atinse au fost: Analiza obiceiuri de cumparare in Romania, Analiza potential piata online, Stabilire si masurare KPI, Comunicare – social media – Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Pinterest, email marketing, SEO – Optimizare Pentru Motoarele de Cautare, Analiza si interpretare date din Google Analytics, Analiza comportament vizitatori > optimizare conversii.

Cosmin Daraban, CMO & Co-founder al SilkWeb: “Educand proprietarii de afaceri din Baia Mare, pot sa descopere potentialul urias pe care il ofera mediul online pentru dezvoltarea pe piata locala, nationala si globala, iar lucrand cu expertii adevarati din domeniu pot sa ajunga la realizari excelente in mediul online.”

Baia Mare
15 mai 2014