Seminar pentru politisti pe tema dizabilitatii intelectuale

25 aprilie 2012

Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara organizeaza joi, 26 aprilie, de la ora 10.00, la Hotel Rogge din Resita, un seminar dedicat politistilor, avand ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala – o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni!”.

21 de politisti din cadrul Politiei Locale Resita, Politiei Municipale Resita, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Resita si Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti vor participa la un seminar inedit, care isi propune formarea acestora cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati intelectuale si modalitatile de comunicare si interactiune cu acestea.

In cadrul seminarului se va raspunde la intrebari precum: Ce inseamna dizabilitatea intelectuala? Cum se manifesta aceste persoane? La ce trebuie sa am grija in interactiunea cu acestea? Cum e bine sa comunic cu ele? La cine pot sa apelez daca am un caz social care implica persoane cu dizabilitati intelectuale?

Se doreste ca la final, cei 21 de participanti – actori sociali importanti pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale – sa fie pregatiti pentru a-i informa si pe colegii lor despre cele invatate, pentru a sti cum sa relationeze cu o persoana cu dizabilitati intelectuale.

Evenimentul face parte din campania de educare a politistilor, din regiunea de dezvoltare Vest si Sud-Vest, cu privire la modul de interactiune cu persoanele cu dizabilitati intelectuale. Seminarul de la Resita este ultimul dintr-o serie de trei, celelalte doua desfasurandu-se la Timisoara si Arad.