Selecții dintr-o istorie delicioasă

Cofetarie online

Ca orice tip de istorie, și cofetăria are istoria ei fermecătoare și delicioasă, cu surprizele și curiozitățile ei. În timp ce savurați o felie de tort personalizat comandat la o cofetarie online cum este aceasta https://etorturi.ro/, și conceput, la alegere, din cele mai delicioase și sănătoase ingrediente, vă puteți delecta (dar și îmbogăți cultura generală) cu câteva astfel de informații.

  • Vă vine să credeți sau nu, la început au fost fursecurile cu ciocolată, apoi au apărut și fulgii de ciocolată. Aceștia au fost creați în urma popularității de care s-au bucurat biscuiții cu ciocolată. Primii biscuiți cu ciocolată au fost făcuți, de altfel,…din greșeală. Se spune că Ruth Wakefield, cofetarul, s-a hotărât să adauge bucățele de ciocolată în aluatul de fursecuri, în speranța că acestea se vor topi la cuptor și, astfel, nu va mai fi nevoit să facă, separat, și prăjitura cu ciocolată. Dar ciocolata nu s-a topit complet, iar bucățelele de ciocolată rămase în fursecuri au făcut senzație printre amatorii de dulciuri și au lansat o nouă modă.
  • Seducătoarele, pufoasele, onctuoasele croissante nu au fost create în Franța, deși așa pare a le indica numele, ci sunt de sorginte austriacă. Strămoșul lor se numea kipferl și era o variantă mai simplă și mai puțin aerată a croissantelor austriece de mai târziu. Se spune că rețeta a fost transplantată pe teritoriu francez de August Zang, care, cu ocazia deschiderii unei brutării vieneze în Franța, a avut ideea introducerii drojdiei ca agent de creștere suplimentar în foitajul cu unt, și metoda a fost rapid preluată și transformată în ceea ce savurăm astăzi sub numele de croissant cu diverse și minunate umpluturi.
  • Primii cofetari ai lumii au fost egiptenii, care coceau pâine și prăjituri pe pietre încinse. Tot ei au fost cei care au descoperit și utilizat pentru prima dată drojdia, ca agent de creștere în produsele de brutărie și patiserie.
  • Cea mai mare brioșă din lume a fost pregătită la Washington, DC, și cântărea o tonă!

Dacă prăjitura ta preferată este Snickers, ar trebui să știi că numele îi vine de la calul preferat al lui Frank Mars, fondatorul companiei Mars Inc., care a avut ideea de succes să adauge și ciocolată batonului ce conținea deja caramel, alune și nuga.