Se poate spune despre țigara electronica ca este sănătoasă?

Orice om isi doreste sa fie sanatos. Cu toate acestea, foarte multe persoane aleg sa aiba vicii si sa exagereze cu consumul anumitor produse. Consumul de alcool, consumul exagerat de mancare si fumatul, toate pot fi daunatoare, ajungand chiar fatale.

Odata ce obiceiurile proaste s-au instalat, este foarte greu sa se renunte la ele. Totusi, cei care fumeaza au o alternativa: tigara electronica. Aceasta foloseste un lichid tigari electronice si spre deosebire de tutun reuseste sa elimine aproape toate cele 4000 de substante daunatoare. Cu toate astea, foarte multi fumatori isi pun intrebarea daca tigara electronica este cu adevarat sanatoasa.

Raspunsul este cat se poate de simplu: Nu se stie.

Daca iti doresti o viata 100% sanatoasa, cel mai bine este sa renunti de tot la fumat si la orice alt viciu care s-a dovedit de-a lungul timpului distructiv pentru corpul uman. Ceea ce se poate spune despre tigara electronica se poate rezuma in cateva puncte simple:

  • Este mai sanatoasa decat tigara clasica. S-a dovedit stiintific faptul ca are o toxicitate mult mai mica decat tigara normala. Conform studiilor, cei care renunta la tutun in favoarea tigarii electronice cunosc o imbunatatire serioasa a starii de sanatate.
  • Nu ii deranjeaza si nu ii imbolnaveste pe cei din jur. Chiar daca si tigara electronica este interzisa in majoritatea barurilor, acest lucru este cauzat de simplul gest. Din punct de vedere al gradului de deranj pe care il provoaca, acesta este zero. Tigara electronica nu genereaza fumat pasiv si are un miros chiar placut.
  • Nu lasa mirosuri neplacute. Tigarile normale sunt extrem de deranjante inclusiv pentru fumatori, iar motivul este mirosul neplacut pe care il lasa in maini si in haine. Tigarile electronice sunt mult mai prietenoase din acest punct de vedere.

Pe langa toate aceste avantaje incontestabile, tigarile electronice ofera si alte avantaje, poate nu chiar atat de importante pentru sanatate, insa importante pentru confortul psihic al utilizatorului. Acestea sunt mai ieftine decat tigarile clasice, ofera o diversitate foarte mare de arome si pot fi controlate mult mai usor. Astfel, cei care decid sa foloseasca tigari electronice se vor bucura de o experienta mai placuta si vor putea economisi bani. In plus, vor putea vapa aproape oriunde, cel putin atunci cand este vorba despre spatiile private.