SDA Medical – promotorul abordarii interdisciplinare in stomatologie

SDA Medical este o clinica stomatologica din Bucuresti care propune o abordare medicala integrata, prin tratamente interdisciplinare si metode digitalizate de planificare a tratamentului. Din 2005 de cand si-a inceput activitatea, clinica ofera pacientilor servicii de diagnosticare de mare precizie si propune tratamente personalizate in acord cu tendintele de digitalizare din domeniu, axate pe integrarea esteticii in functionalitate.

Concret, aceasta abordare digitalizata implica simplificarea timpilor de executie, mai putine vizite la clinica pentru pacient, predictibilitatea planului de tratament si asigura o precizie crescuta in executia lucrarii proteice. Toate acestea garanteaza siguranta sanatatii pacientului, consolideaza relatia medic – pacient si asigura un confort sporit pacientului pe tot parcursul tratamentului.

Estetica dentara este o arta in sine, iar studiile in design ale doctorului Andi Dragus – fondatorul SDA Medical, medic stomatolog, cu specializari in estetica, sistem cranio-mandibular si implantologie – ii permit sa aplice cunostiintele de design in reconstructia dentara. Notiunile teoretice despre lumina si culoare, mai concret, aspecte ce tin de opalescenta, fluorescenta, transparenta si echilibrul culorii sunt vitale pentru un tratament stomatologic profesionist. Insa, tratamentul nu se opreste aici…

“Majoritatea oamenilor apeleaza la serviciile stomatologice pentru ca sunt nemultumiti de modul in care arata dantura lor. Misiunea mea este sa le explic pacientilor ca trebuie sa caute problema in profunzime, dincolo de ce se observa la o prima vedere, dincolo de … estetica. De exemplu, putini sunt cei ce stiu cat de mult influenteaza pozitia corecta a unui dinte pe arcada si cum aceasta poate influenta postura corpului, iar o postura defectoasa a danturii poate fi sursa altor patologii cu care se confrunta (migrene, dureri cervicale, dureri la nivelul muschilor fetei si capului etc.)” a declarat dr. Andi Dragus, fondatorul SDA Medical.

Serviciile stomatologice ale SDA Medical pornesc de la cele mai simple interventii (tratamente de albire), continua cu tratamente de estetica (fatete dentare prep si no-prep), precum si cu tratamente specifice precum implantologie, ghidul chirurgical realizat digital folosit pentru pozitionarea exacta a implanturilor, aditii de os si membrane de colagen, tratamente pentru patologiile articulatiei temporo-mandibulare, periodontologie, lucrari protetice complexe combinate, repozitionari ale mandibulei, ortodontie, endodontie, terapia somnului pentru afectiuni de tip apnee obstructiva (oprirea temporara a respiratiei) sau bruxism (scrasnirea dintilor in somn).

Predictibilitatea tratamentului este un amanunt foarte important pentru confortul pacientului si este un rezultat al folosirii soft-urilor specializate, cum ar fi VTO (Virtual Treatment Objectives), acestea permitand vizualizarea obiectivelor oricarui tip de tratament inainte de incepere. Partea de digitalizare a tratamentului este intregita de softuri precum DSD (Digital Smile Design), CADIAX (soft de diagonisticare ATM – articulatie temporo – mandibulara) si de fisa digitala pentru fiecare pacient. Astfel, pacientul intelege procesul in amanunt si isi regleaza asteptarile in conformitate cu simularile digitale la care are acces.

Complexitatea tratamentului este transpusa intr-un portofoliu personalizat pentru fiecare pacient cu detalierea istoricului medical, portofoliu ce reuneste planificarea etapelor de tratament si examene medicale complexe, de la evaluarea initiala cu condilograful electronic – dispozitiv medical vital pentru o diagnosticare precisa – si pana la cefalometrie (harta craniului si interactiunea dintre acesta si osul manidbulei).

Condilograful inregistreaza micronic toate miscarile de dinamica ale mandibulei – rotatia si translatia – permitand setarea obiectivelor tratamentului, in acord cu abordarea holistica, interdisciplinara pe care o promoveaza clinica.
Toate aceste paliere de tratament sunt incluse in serviciile SDA Medical, gratie preocuparii constante a doctorului Andi Dragus pentru formarea profesionala continua. El a investit constant in numeroase cursuri de specializare in tara sau strainatate (Germania, Belgia, Austria, Elvetia, Polonia, Turcia, Italia) atat pentru el cat si pentru echipa SDA Medical. De mentionat sunt cele patru cursuri de masterat la Universitatea de Medicina din Berna si specializarea pe tema Sistem Cranio-Mandibular la Viena. De asemenea, in ultimii 16 ani Andi Dragus a organizat seminarii si cursuri de formare profesionala in tara si strainatate pentru colegii de breasla, pe diverse teme, de la aplicarea principiilor de design si stratificare (teoria culorii, teoria luminii) in stomatologie si pana la cursuri axate pe tehnici de diagnosticare cranio-mandibulara, implantologie si protetica dentara.

„Sper ca prin munca mea sa pot schimba si educa perceptia privind estetica si functionalitatea dentara. Ceea ce ma bucura nespus este ca pacientii SDA Medical inteleg beneficiile diagnosticarii preventive si sunt interesati de conservarea functionalitatii dintilor lor, bucurandu-se de efectele benefice asupra organismului pe care le aduce aceasta grija pentru sanatatea dintilor.” a completat dr. Andi Dragus, fondatorul SDA Medical.

***
SDA Medical si-a inceput activitatea in 2005. Clinica mizeaza pe o abordare holistica si interdisciplinara in stomatologie, propunand tratamente care respecta in egala masura functionalitatea si estetica dentara. Fondatorul clinicii, Andi Dragus este medic dentist, trainer certificat incepand din 2001 si lider de opinie la 3M, o companie americana ce ofera solutii inovatoare la problemele de zi cu zi ale oamenilor din intreaga lume. Adresa: Str. Stirbei Voda, nr. 110 A, Bucuresti (zona Parcului Cismigiu).