fbpx

Scurt istoric al serviciului de remorcare si tractari auto

tractari

Daca nu sunteti blocat la marginea drumului asteptand o masina de tractare, probabil ca niciodata nu v-ati gandit la cat de utila poate fi o astfel de masina dotata specific. Masinile de tractare au o istorie bogata, cunoscuta mai ales de catre cei pasionati in domeniu. Cu toate acestea, exista cateva informatii care ar putea fi utile tuturor!

Remorcarea este o profesie veche. In 1916, un mecanic numit Ernest Holems a fost insarcinat sa preia dintr-un rau o masina Ford, model T. In cele din urma masina a fost scoasa la suprafara, dar numai dupa ce sase barbati au petrecut opt ore tragand masina din apa. Holmes a fost frustrat ca operatiunea a durat atat de mult si a decis sa vina cu o solutie mai simpla. Au fost necesare mai multe incercari si erori, dar in cele din urma a primit un brevet pentru inventarea camionului de remorcare in 1919.

Astfel, primul camion de remorcare a fost un Cadillac. Holmes si-a modificat propria masina pentru a putea manipula sistemul de macarale si scripeti. Din pacate, designul nu era destul de stabil pentru a face fata sarcinilor zilnice de remorcare, insa a fost imbunatatit pentru a fi cat mai eficient. Astfel, primul camion de remorcare a devenit foarte celebru si util, si chiar comercializat de Ernest Holmes a fost vandut pentru 485 de dolari.

De atunci si pana acum s-au schimbat lucrurile, si mai mult decat atat, schimbarile au tinut pasul cu modernizarea tehnologica. Exista cinci tipuri principale de masini de tractare: cu carlig si lant, cu lift, cu brat, cu platforma si camioane integrate. Desi fiecare tip de masina este utila unei anumite situatii, acum se folosesc foarte mult acele dispozitive care au toate functiile integrate intr-un singur camion. In functie de situatia de la locul problemei, se va decide si modul de utilizare si manevra necesara pentru a rezolva cazul.

Pentru asistenta rutiera apeleaza la Tractări.ro!

Indiferent daca aveti nevoie de serviciul de tractari auto, asistenta rutiera sau transport cu platforma auto, compania Tractări.ro va sta la dispozitie cu o echipa bine pregatita si utilajele potrivite pentru orice tip de interventie. Accesati http://tractări.ro/ si bucurati-va de ofertele in vigoare in aceasta perioada!