fbpx

Scurt ghid de alegere a celor mai bune scule profesionale

Scurt ghid de alegere a celor mai bune scule profesionale

Atunci cand cautati o unealta noua, fie ca va trebuie in gradina sau in curte, gasiti o multime de unelte si e normal sa fiti indecis in privinta aceasta. Majoritatea produselor de marca sunt costisitoare, insa cu o strategie adecvata si o cautare prudenta puteti alege cele mai bune scule profesionale de care aveti nevoie in gospodarie sau la locul de munca. 

Odata cu aflarea pasilor de alegere a celor mai bune scule profesionale, trebuie sa stiti la ce va trebuie. Astfel, va vom exemplifica cateva categorii de produse pentru a sti unde va pozitionati in acest moment.

Tipuri de scule profesionale disponibile pe piata

 • Scule aschietoare monobloc. In aceasta categorie intra burghiul, microburghiul, freze de carbura de diferite tipuri plus multe altele. Aceste scule iti vor usura treaba atunci cand trebuie sa faci gauri in metal, taiere sau filetare.  Nu lipsesc, de asemenea frezele cu alezaj, tesitoarele, tarozii, cat si piesele de schimb.
 • Pentru tehnica de aschiere modulara. Frezele cu placute amovibile, piese pentru gaurire placute, suporturile de randalinat, toate acestea fac parte din categoria pentru aschierea modulara. Puteti filtra produsele in functie de material, marca, lungime sau forma pentru a va fi mai usor in cautarea produsului favorit.
 • Pentru tehnica de strangere si prindere. Aici veti gasi varfuri rotative, capete de filetare, mandrine pentru burghiu, elemente de fixare, dispozitive de presetat si control, plus multe alte scule profesionale utile pentru tehnica de strangere si prindere.
 • Pentru tehnica de masurare. Pentru aceasta aveti nevoie de aparate de masurare si verificare, dispozitive de marcare a inaltimii si coloane verticale de masurare, ceasuri comparatoare cu levier, micrometre, subler, plus multe alte unelte utile.
 • Scule abrazive si pentru debitare. Puteti alege din multitudinea de produse din aceasta categorie, cum ar fi pile de precizie, perii de sarma, panza de ferastrau, fierastraie de mana, polizoare de precizie, piese de schimb.
 • Scule de mana. In functie de material, profil de antrenare, lungime, deschidere sau marca, puteti alege produse din aceasta categorie precum clesti si pensete, seturi de scule amestecate, debavuratoare si razuitoare plus multe altele.
 • Echipamente si mobilier industrial. In aceasta categorie intra tehnica de depozitare, sisteme de planificare a spatiului, dulapuri, spatii de lucru pentru computer, dulapuri de garderoba, bancuri de lucru si workstation, dulapuri mobile de scule si sisteme de transport, toate acestea aplicand si tehnica mediului inconjurator.
 • Scule electrice si pneumatice. La preturi accesibile pentru utilizatorii acestora, produsele trebuie folosite cu grija, mai ales de persoanele care nu au experienta in acest domeniu. Astfel, printre produsele utilizate se numara, aparate de suflat aer cald, masini de gaurit si insurubat cu acumulator, aspiratoare si aparate pentru curatare.
 • Echipamente industriale. Printre cele mai cunoscute se numara materialele pentru curatenie, lampi si lanterne, ustensile pentru curatenie, piese de schimb si accesorii, scule de lipit, piese de schimb, lacate, magneti plus multe altele.
 • Produse chimico-tehnice. Pe langa substantele de curatare si de protectie, in aceasta categorie intra, de asemenea, uleiuri multifunctionale, recipiente, adezivi, lubrifianti de racire si materiale de taiere plus alte produse chimico-tehnice, piese de schimb si accesorii.
 • Merchandising. Cu o disponibilitate limitata, in aceasta categorie puteti gasi mouse fara fir, ceas pentru atelier, scule pentru bicicleta, stick-uri USB, baterii externe, umbrele, incarcatoare auto plus multe alte accesorii marca Hoffmann Group care va pot fi utile.
 • Protectia muncii. Imbracamintea de protectie, elementele de protejare a picioarelor, dispozitivele de asigurare contra caderii si indicatoarele de siguranta sunt printre putinele elemente de care aveti de voie pentru a va proteja la locul de munca.

Siguranta este pe primul loc!

Indiferent de categoria de scule profesionale de care aveti nevoie, siguranta dumneavoastra este cea mai importanta la locul de munca si nu numai. Utilizarea anumitor produse la locul de munca va necesita sa va informati despre protectia muncii si sa va achizitionati haine corespunzatoare de protectie. Nu in ultimul rand, nu lasati sculele la indemana  copiilor, deoarece sunt foarte periculoase pentru acestia.

Fiecare scula trebuie folosita pentru o anumita categorie de lucrari. De multe ori, mesterii improvizeaza pentru a rezolva o problema, dar aceste mici trucuri nu sunt cele mai recomandate pentru siguranta. Pentru ca unele scule nu sunt prevazute pentru a fi supuse unor presiuni foarte mari, acestea se rup in timpul utilizarii neadecvate sau pot favoriza aparitia unor accidentari nedorite.