ŞCOALA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ APRECIATĂ DE REPREZENTANŢII ACADEMIILOR MEDICALE EUROPENE

26 martie 2010
Autor:
dowmedia08

Membrii Academiilor de Ştiinţe Medicale din Europa, Statele Unite ale Americii, China şi Israel participă, între 24 şi 26 martie, la Conferinţa Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale, ediţia 2010, eveniment ce are loc pentru prima dată la Bucureşti, fiind coorganizat de Academia de Ştiinţe Medicale din România.

Prof. dr. Hubert E. Blum, preşedintele Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale, a declarat că organizarea pentru prima dată în România a Conferinţei Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale reprezintă o recunoaştere a calităţii şcolii medicale româneşti. „Organizarea la Bucureşti a conferinţei din acest an confirmă faptul că Federaţia Europeană a Academiilor de Ştiinţe Medicale are în vedere şi ţările intrate recent în Uniunea Europeană. De asemenea, este o apreciere la adresa României şi a medicinei româneşti”, a afirmat Prof. dr. Hubert E. Blum.

Academia de Ştiinţe Medicale din România a fost admisă în Federaţia Europeană a Academiilor de Medicină (F.E.A.M.) în anul 2007, în cadrul Congresului anual al FEAM. Academia de Ştiinţe Medicale din România este condusă de acad. prof. dr. Laurenţiu Mircea Popescu.

„Organizarea Conferinţei Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale pentru prima dată în România şi prezenţa mea la acest eveniment demonstrează interesul acordat de statul român pentru cercetarea românească în domeniul sănătăţii”, a declarat Daniel Petru Funeriu, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Mă bucur să mă aflu astăzi aici, la prima întâlnire în România a reprezentanţilor Academiilor de Ştiinţe Medicale din întreaga lume. Prezenţa la acest eveniment a Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei arată faptul că în România ar trebui acordată mai multă importanţă şcolii de medicină şi cercetării în domeniul sănătăţii”, a afirmat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Cardiologia translaţională: de la mecanisme moleculare la patul bolnavului” a fost topicul celei de-a doua zile a Conferinţei, în care renumiţi profesori doctori din Spania, Olanda, Germania, Ungaria, China, Italia, SUA, Israel şi România au susţinut sesiuni de comunicare pe tema propusă.

Acad. Maya Simionescu, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Biologice a Academiei Române şi director al Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” consideră că organizarea acestui eveniment are o importanţă deosebită. „Conferinţa care are loc zilele acestea la Bucureşti este importantă din mai multe motive. În primul rând, pentru că tema abordată astăzi, cardiologia translaţională, este o temă de interes primordial. Pentru noi are o importanţă aparte, deoarece România se situează pe primul loc la incidenţa şi morbiditatea bolilor cardiovasculare. În al doilea rând, cercetarea în domeniul medicinei ar trebui să ocupe un loc mai important decât până acum pentru că primul pas spre reducerea numărului de îmbolnăviri şi decese este făcut de cercetare”, a declarat acad. Maya Simionescu.

Conferinţa Federaţiei Europene a Academiilor de Ştiinţe Medicale continuă sesiunile de comunicare şi mâine, 26 martie 2010, când va fi abordat topicul „Bioetica medicală şi sănătatea publică”.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram