Şcoala de vara la Dubova pentru 38 persoane cu dizabilitaţi intelectuale

25 iunie, Timişoara

Fundaţia „Pentru Voi” organizează în perioada 24 – 29 iunie la Dubova, o şcoală de vară pentru 38 adulţi cu dizabilităţi intelectuale, angajaţi în unitatea protejată „Pentru Voi” şi pe piaţa liberă a muncii. Evenimentul face parte din proiectul „Economia socială – o şansă pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!”.

Prin această şcoală de vară se va urmări dezvoltarea abilităţilor de socializare şi comunicare în vederea incluziunii sociale a celor 38 de participanţi.

Eugenia este o tânără de 29 de ani cu dizabilităţi intelectuale severe, beneficiară a serviciilor Fundaţiei din anul 2000. Dacă înainte de Pentru Voi vacanţele ei se rezumau în a sta acasă ajutându-şi familia în treburile gospodăreşti, de când a devenit beneficiara Pentru Voi a început să meargă în taberele de vară alături de colegii de la Fundaţie. A fost la Sasca Montană, la Poieni Strâmbu, la Râul Alb şi anul acesta la Dubova – acestea fiind singurele excursii de care are parte pe parcursul unui an.

Este o persoană caldă, prietenoasă şi iubeşte maşinile, în special autobuzul cu care sunt transportaţi beneficiarii “Pentru Voi” la centrele de zi. În anul 2008, împreună cu echipa de bocce a Fundaţiei „Pentru Voi”, a luat medalia de bronz la proba bocce pe echipe, la Jocurile Naţionale Special Olympics ale Germaniei, de la Karlsruhe.

Educatorii au pregătit un program antrenant care include jocuri, concursuri, competiţii sportive, drumeţii, activităţi de team-building care să le întărească încrederea în ei şi să formeze prietenii, precum şi tradiţionalul foc de tabără.