Scoala Altfel Ateliere si spectacole de teatru pentru cei mici

Scopul proiectului a fost încurajarea participării copiilor la activităţi culturale şi folosirea teatrului atât ca metodă de exprimare artistică, cât mai ales ca o alternativă utilă şi plăcută pentru petrecerea timpului liber.
Sub îndrumarea actorilor Cristian Toma, Andra Iulia Stoicescu, Liviu Andrei Vasilescu și Bogdan Finariu, 60 de elevi au descoperit minunata lume a teatrului în cadrul celor trei ateliere organizate în sălile liceelor partenere. Provocați la joc, copii au devenit rând pe rând Mița și Nae din piesa D’ale Carnavalului de I.L.Caragiale. Atelierele au fost un prilej de joacă, veselie și creativitate, îmbinând utilul cu distracția. În același timp, ele au contribuit la stimularea creativității și la dezvoltarea abilităților de comunicare ale participanților.
Atelierele au scos la iveală talentul și dorința copiilor din Drobeta Turnu Severin de a participa la activitățile teatrale. Cinci participanți la ateliere au fost recompensați pentru implicarea de care au dat dovadă cu tricouri din partea Fuyor și cărți din partea Editurii Curtea Veche. Premiile au fost acordate de Ion-Constantin Şolga, președintele onorific al Asociației MAIE.
Proiectul s-a încheiat prin spectacolul “Cerere în căsătorie” de A.P Cehov, pus în scenă de trupa de teatru “Cristian Toma”. Peste 100 de copii, părinți și profesori au vizionat această “comedie a orgoliilor” în sala de festivități a Liceului de Artă “I. St. Paulian”.
Prin acest proiect, asociația MAIE a continuat demersurile de dezvoltare a unui model de educație nonformală ce va stimula creativitatea copiilor, construind în același timp capitalul cultural esențial pentru adaptarea socială.
Datorită reacțiilor pozitive și deschiderii de care s-a bucurat proiectul “Școala Altfel. Ateliere și spectacole de teatru pentru cei mici”, asociația MAIE dorește să contribuie la stimularea potențialului copiilor și tinerilor din Drobeta Turnu Severin prin dezvoltarea unor noi proiecte.

Mulțumim:
Sponsorilor: Fuyor și Editura Curtea Veche
Partenerilor: Liceul de Artă “I. St. Paulian” și Colegiul Pedagogic “Ștefan Odobleja”
Partenerilor Media: 121, Orasulmeu, Tele 2 Drobeta, Obiectiv Mehedințean, Portaluldestiri

BIANCA BĂLȘAN
Manager Proiect
office@maieuropean.ro
+4 0747 388 426