Schimbarea sistemului de finantare a investitiilor in context dunarean 2014 2020

12 noiembrie 2013

Din 2014, sistemul de finantare al proiectelor de investitii in toate domeniile, mai ales a celor cu impact dunarean, se schimba in mod radical, fiind favorizate mixurile de finantari, inclusiv cu participarea fondurilor private de investitii, a bancilor comerciale si a proiectelor de tip parteneriat public-privat (PPP). In acest context, fara implicarea bancilor comerciale in procesul de (pre) selectare si sustinere a proiectelor majore, Romania ar putea rata startul din 2014 si, in acest mod, gura de oxigen, absolut necesara pentru a rezista in competitia care se anunta tot mai dura pe plan global, in anii ce vin.

Tocmai de aceea, drept o continuare practica in Romania a celor doua reuniuni la nivel inalt, in contextul marcarii Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania (ed. IX), Platforma CEFTAC, coordonata de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, in parteneriat cu Universitatea Europei de Sud-Est “Lumina”, alaturi de alti prestigiosi Parteneri Institutionali precum Academia Romana, Institutul Bancar Roman (IBR), Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart” (CIO-SUERD), organizeaza Conferinta Speciala de Informare si Training “Imbunatatirea bancabilitatii proiectelor majore: un nou angajament solidar pentru aplicarea Strategiei Dunarii”, in data de joi, 28 noiembrie 2013.

Evenimentul doreste sa contribuie decisiv si rapid la armonizarea criteriilor de selectare a proiectelor majore si la imbunatatirea bancabilitatii acestora prin promovarea unor mult mai bine si unitar focalizate studii de fezabilitate a proiectelor, adaptate noilor cerinte si metode promovate in ultima vreme atat de Comisia Europeana, cat si de Banca Mondiala. Obiectivul final scontat consta in adoptarea unei pozitii coerente si comune a detinatorilor de interese in zona Dunarii, activi in Romania, pentru a pregati proiecte majore viabile si a implica mult mai pro-activ sectorul financiar-bancar in asigurarea calitatii si impactului acelor proiecte.

Printre invitati si Guest Speakeri se numara: Vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, Prof. Mihai TANASESCU; Coordonatorul pentru Consolidare Institutionala si Cooperare al Strategiei Dunarii, Dr. Kurt PUCHINGER; Deputatul Florian NICOLAE; Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane; Prof. Univ. Dr. Mircea COSEA, economist, fost ministru al Guvernului Romaniei; Presedintele European League for Economic Cooperation - ELEC Romania, Dr. Radu DEAC; Directorul de Cercetare al Societatii Academice din Romania, Dl Razvan ORASANU; Dna Ioana Anca GHEORGHIADE, Director BCR.

Totodata, in cea de-a doua parte a evenimentului, organizata cu sprijinul si la sediul Institutului Bancar Roman, va avea loc Ceremonia Anuala de decernare a Distinctiei “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana" (ed.XI), precum si aceea de conferire a Trofeului "Campion Roman in Afaceri" (ed. IV) si a Diplomelor pentru Jurnalism European.

Partenerii Media Asociati ai evenimentului sunt: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, Ziarul Alb. Parteneri Media: Finantare, Calendar Evenimente, Calea Europeana, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, Smart Financial, News Channel, Tribuna Economica, Comunicate Media, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, Club Afaceri, Brand Info, Ghiseul Bancar, PR Wave, "EU-RO Clearing Funds".

Informatii suplimentare privind agenda si invitatii evenimentului pot fi obtinute contactand Secretariatul Consortiului Organizatoric la: [email protected] sau tel./fax: 021.2304997 (persoana de contact: Sandu ZAMFIRESCU).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram