fbpx

Scarile interioare din lemn si amenajarea locuintei tale

Scara interioara – regina locuintei

Pentru construirea unei scari interioare se poate folosi un stil clasic sau modern, dupa preferintele clientului. Insa, in topul cerintelor din zilele noastre se afla scarile interioare realizate din lemn. Acest lucru se datoreaza si caldurii pe care lemnul il emana, atat a caldurii fizice, cat si a caldurii sufletesti creand astfel o atmosfera mai primitoare. Prin tehnologiile moderne utilizate in zilele noastre, cat si prin finisaje, lemnul este cel mai potrivit si cel mai nobil material pentru a imprima un aspect unic locuintei tale.

Scarile de interior din lemn pot fi confectionate din stejar, brad sau fag si pot fi puse pe un suport din beton sau pe vanguri de lemn. Astfel, scarile din lemn reprezinta numeroase avantaje ele fiind usoare, estetice, tin de cald si se lucreaza mai repede si mai frumos. Mai amintim aici si alte beneficii precum circulatia mai usoara pe verticala si asocierea cu spatii luminoase sau cu gradini de iarna. Totusi, indiferent de materialul pe care il alegi pentru confectionarea scarilor interioare, trebuie sa iei in calcul intreg ansamblul, astfel incat acestea sa se incadreze perfect cu stilul ambiental al constructiei.

Scara interioara a devenit chiar epicentrul locuintei, astfel incat in jurul ei sunt organizate si celelalte functiuni.

Constructia unei scari nu este atat de usoara pe cat s-ar parea, trebuie sa se ia in calcul siguranta si confortul printr-o analiza amanuntita a caracteristicilor acesteia, caracteristici ce tin de geometrie si gabarit. Totul trebuie gandit in corelatie cu panta rampei. Scheletul de rezistenta al unei scari poate fi facut cu vanguri laterale sau cu un vang central. Vangul este de doua tipuri, ascuns sau aparent, pe el fiind montante la final treptele si contratreptele. Vangul ofera sistem de prindere si pentru balustrade, fara de care nu se poate concepe o scara care sa prezinte siguranta.

Un alt aspect important in constructia unei scari interioare este finisarea acesteia. De finisare depinde tot aspectul final si trebuie sa i se acorde o grija si o atentie deosebita. In cazul scarilor din lemn finisajul poate presupune lacuirea cu un lac incolor. Acest mod de finisare pastreaza culoarea naturala a lemnului si ii evidentiaza totodata textura. Lacuirea se face in mai multe straturi, iar lacurile folosite pot fi de mai multe feluri: lucioase, semilucioase sau mate. De asemenea, se poate folosi si baitul de culoare, astfel incat un lemn de fag poate imprumuta culoarea si textura altui lemn, cum ar fi stejarul.

Despre Metalcom

Compania Metalcom s-a nascut in anul 1994 in orasul Craiova. Aceasta companie are ca domeniu principal de actvitate productia de mobila, mobila realizata din produse precum palul dublu melaminat.

Metalcom a pus accent pe calitatea produselor si serviciilor oferite inca de la bun inceput si in acest mod a reusit sa se mentina pe piata romaneasca de profil. In timp, compania si-a extins si domeniul de activitate, punand mare accent pe amenajarile interioare si exterioare ale unei locuinte. De asemenea serviciile sale sunt destinate si pentru firme, birouri, restaurante sau cafenele.

Experienta acumulata de catre Metalcom si-a spus cuvantul in ceea ce priveste tratarea clientilor, reusind astfel sa-i multumeasca si sa-i fidelizeze. Pentru o mai buna interactiune cu ai sai cumparatori, Metalcom a deschis mai multe magazine si showroom-uri. Aici gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru amenajarea unei locuinte.

Date de contact

Denumire firma: Metalcom

Adresa firma: Str. Calea București, nr. 191, Loc. Craiova, Jud. Dolj

Telefon firma: 0351.422.462 / 0351.422.463

Fax firma: 0251.435.311

E-mail firma: office@metalcom.ro

Adresa web firma: www.metalcom.ro

Showroom nr.1

Str. Calea București, nr. 191, langa Sucpi

Tel./Fax: 0351.808.908

E-mail: ambient1@metalcom.ro

Showroom Ambient nr.2

Str. Calea București, vis a vis de Pan Group

Tel./Fax: 0351.442.272

E-mail: ambient2@metalcom.ro