fbpx

Scapa de surprize la BAC Tinteste din timp Permisul ECDL

ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international si in anul scolar 2012-2013, in situatia in care astazi, dobandirea competentelor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii.
Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati nu pot fi asigurate decat prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

”Competentele digitale reprezinta o componenta de baza intre celelalte competente precum cititul si scrisul si vor ajuta cetatenii europeni in situatia economica actuala dificila sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna.” – Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene.