Samsung 40KU6072 modernitate si eleganta

Acum cand toata viata poate fi sintetizata in cateva imagini, televizorul ocupa un loc din ce in ce mai important in viata oamenilor. Si pentru ca si gusturile si bugetele sunt diferite, producatorii au scos pe piata atat de multe modele incat sa poata multumi pe oricine. Modelul Samsung 40KU6072 a fost special creat de producatorul corean pentru a se adresa celor cu bugete medii dar pretentiosi in ceea ce priveste specificatiile tehnice.

In cele ce urmeaza vom incerca sa expunem pe scurt, dar fara a omite nicio calitate importanta tot ceea ce este reprezentativ la acest model de televizor.

Designul televizorului Samsung 40KU6072

Un model care nu se remarca in mod deosebit prin aspect, televizorul Samsung 40KU6072 are carcasa realizata dintr-un plastic de culoare neagra, material a carui calitate a nemultumit destul de multi utilizatori. Pe de alta parte un material de calitate, plus insertii cromate sau alte accesorii vizuale ar fi ridicat pretul pana la modelele superioare, lucru care ar fi fost impotriva scopului producatorului de a acoperi aceasta zona de pret cu un model performant.

Diagonala televizorului Samsung 40KU6072 este de 101 cm, iar formatul este 16:9. Ecranul este plat, de o calitate superioara.

Dimensiunile modelului sunt reduse, putand fi instalat in orice camera, compatibilitatea cu sistemul VESA permitandu-i montarea si pe perete. Poate fi usor instalat si mutat datorita greutatii de numai 8,6 kg.

Telecomanda nu este un punct forte al acestui televizor, calitatea materialului din care este construita, precum si asezarea putin intuitiva a butoanelor, fiind motive de nemultumire a celor care au ales acest model.

Despre specificatiile tehnice

Este normal sa incepem prin a sublinia ca ecranul poate rula imagini la o rezolutie 4K UHD. Aceasta este de 4 ori mai buna decat rezolutia FullHD, imaginile fiind pur si simplu coplesitoare. Desi nu exista inca continut UHD emis de retelele de televiziune din Romania, functia Upscaling ajuta la imbunatatirea imaginilor disponibile pana la calitatea UHD, ceea ce este un fapt imbucurator.

Vom preciza, de asemenea, ca modelul  Samsung 40KU6072 este un Smart TV, acesta putandu-se conecta la internet datorita placii de retea wireless integrata. Aplicatiile ce ruleaza pe sistemul de operare propriu al celor de la Samsung, numit Tizen, sunt fluente, fara intreruperi, acest lucru datorandu-se procesorului puternic Quad Core.

Pentru cei care vor sa ruleze continut media de pe dispozitive externe, exista un player integrat care isi face foarte bine treaba. Datele pot fi transmise de pe dispozitivele de memorare catre televizorul Samsung 40KU6072 cu ajutorul celor 2 porturi USB sau al celor 3 porturi HDMI. Din pacate nu dispune de USB 3.0.

Sunetul este si el de calitate si puternic datorita celor 2 difuzoare de 20 W. Tehnologia care imbunatateste calitatea sunetului este DTS Studio Sound 5.1. Din nefericire, pentru cei care doresc mai mult de la Samsung 40KU6072 din punctul de vedere al sunetului, nu este disponibil nici un jack pentru conectarea castilor si nici tehnologia Bluetooth.

Despre functiile care ajuta la imbunatatirea imaginilor, la redarea continutului de pe internet, la setarea meniului astfel incat fiecare sa aiba acces usor la acele programe si aplicatii pe care le doreste, ar fi multe de spus. Despre acestea, despre pret, dar si despre parerile celor care au achizitionat televizorul Samsung 40KU6072  puteti citi pe siteul nostru, TV-review.ro