Salteaua potrivita pentru patutul copilului – ghidul parintilor

saltea patut copii alinut.ro

Statutul de parinte vine la pachet cu o sumedenie de responsabilitati. Grija pe care o au acestia vizavi de cresterea copiilor, dar mai ales dezvoltarea armonioasa a acestora nu poate fi pusa pe pauza nicio clipa. Incepand cu momentul in care acesta vine pe lume si pana in momentul in care pleaca din cuib, sanatatea sa si buna starea este in mana celor ce i-au dat nastere.

Orice decizie pe care o iau ii va influenta in mod direct cresterea si viitorul. Pentru ca la venirea sa pe lume acesta trebuie sa aiba deja un patut in care sa doarma – mai ales ca prima perioada aceasta va fi activitatea lui principala – alegerea acestuia trebuie facuta responsabil. Reperul principal in acest sens este varianta din lemn, rezistenta si durabila. Nu este suficient doar patutul insa, ci cu atat mai importanta este salteaua pe care va dormi copilul.

La randul sau trebuie aleasa dupa o serie de criterii bine stabilite. Pentru ca este o responsabilitate pe masura, specialistii Alinut – magazin online cu articole pentru copii, ce se adreseaza parintilor, vine in intampinare cu o gama variata de astfel de produse, dar si cu un ghid eficient, menit sa usureze misiunea acestora.

Calitatea – caracteristica de baza a saltelei

Daca peste partea de design se poate trece mai usor, realizand si o alegere clasica pana la urma, peste criteriul calitatii nu se poate trece nicidecum cu indiferenta. Articolele constand in saltelute pentru bebelusi, de pe https://www.alinut.ro/ se deosebesc prin materialele superioare pe care le au la baza, menite sa asigure un somn confortabil si mai ales sanatos copiilor. Desigur ca un model deosebit, cu caracteristici speciale va fi influentat si de un cost asemenea. Merita orice efort financiar insa, mai ales ca e vorba despre confortul bebelusului.

Marimea saltelei este un alt detaliu crucial asupra caruia parintii trebuie sa isi indrepte atentia. Nu oricum, ci pliata exact pe dimensiunile patutului trebuie sa fie aceasta. Producatorul piesei de mobilier ofera in general recomandari privind marimea saltelei, deci raportarea la acestea este ideala.

De ce conteaza marimea? Pentru ca va favoriza un somn corespunzator, dar totodata va oferi siguranta bebelusului. Se elimina astfel riscul de a cadea dupa aceasta ori alte evenimente nedorite. În acest fel sunt date uitarii accidentele. Dispare si pericolul de sufocare sau imobilizare, cauzat si de o saltea prea moale.

Iata un alt aspect important, flexibilitatea, respectiv rigiditatea saltelei. Trebuie sa existe un echilibru in acest sens, nu doar pentru ca bebelusul sa dorma comod, pentru o pozitie optima a acestuia si sustinerea coloanei vertebrale, dar si pentru sanatatea sa. Solutii variate in acest sens regasesc parintii interesati in magazinul Alinut.ro, saltele din cocos sau alte materiale recunoscute pentru calitatea si eficienta lor. Unii achizitioneaza extra si o saltea gonflabila pentru copii.

Nu in ultimul rand, certificarea saltelei este un aspect deosebit de important de avut in vedere. Indiferent de tipul ales, aceasta trebuie sa fie omologata. In cazul modelelor din fibre naturale este necesara certificarea pe baza de standard global pentru Textile Organice.

Cu aceste noi cunostinte in gand, orice parinte porneste cu mai multa incredere in cautarea saltelei ideale pentru patutul bebelusului. Alinut.ro este la dispozitia celor care doresc sa beneficieze de calitate, siguranta si durabilitate, la un cost echilibrat.