Sa descoperim impreuna Europa si capitalele ei

8 mai, Timisoara

De Ziua Europei, Fundatia “Pentru Voi” si Fundatia Jérôme Lejeune au placerea de a invita cetatenii Timisoarei sa descopere minunile capitalelor europene alaturi de tinerii cu dizabilitati intelectuale care se vor reuni la Timisoara pentru a participa la cea de-a doua editie a concursului national EuropAffiche. Concursul cu tema „Sa descoperim impreuna Europa si capitalele ei!” va avea loc joi, 9 mai, intre orele 10.00 – 12.00, in sala baroca a Muzeului de Arta din Timisoara (Piata Unirii, nr.1).

Concursul isi propune implicarea tinerilor cu dizabilitati intelectuale intr-un exercitiu de creatie, pentru a le pune in valoare potentialul artistic si capacitatea de exprimare, precum si familiarizarea cu frumusetile Europei prin intermediul hartilor, imaginilor reprezentative din tarile si capitalele analizate, si prin descoperirea asemanarilor si deosebirilor dintre aceste tari europene si tara natala.

In cursa pentru marele premiu – o vizita la Parlamentul Europei, s-au inscris 3 echipe formate din 4 tineri cu dizabilitati intelectuale, fiecare: CRRN Suceava, CRRN Lugoj (Timis) si Fundatia “Pentru Voi” (Timis).

In cadrul evenimentului din 9 mai, cele 3 echipe concurente vor prezenta, timp de 10 minute fiecare, posterul la care au lucrat in ultimele 5 luni, ilustrand tema data. Fiecare poster va reprezenta capitala Romaniei, precum si alte doua capitale europene alese de ei (Londra, Paris, Bruxelles si Roma).

„Invitam timisorenii sa participe la acest eveniment deosebit, derulat in premiera la Timisoara, cu ocazia Zilei Europei. Multumim dlui europarlamentar Cristan Busoi, care va premia echipa castigatoare cu o vizita la Bruxelles, la Parlamentul Europei.” a declarat Laila Onu, director executiv Fundatia „Pentru Voi”.

Juriul concursului va fi format din persoane cu expertiza in domeniul artelor plastice si in stiintele comunicarii: Elisabeth Bisbrouck – responsabil educatie si formare si Marie Dominique Daniel – expert arte vizuale din cadrul Fundatiei Jérôme Lejeune, Lia Lucia Epure – jurnalist si director Ziua de Vest, Marius Conea – istoric de arta si muzeograf la Muzeul de Arta Timisoara, Lavinia Simion – consilier in cadrul Directiei Comunicare din cadrul Primariei Timisoara. Cei cinci jurati vor avea dificila sarcina de a nota si decide echipa castigatoare. Ei vor urmari stilul in care a fost conceput posterul: simtul estetic, echilibrul dintre alegerea si valorificarea diverselor materiale, precum si mesajul transmis, scenariul original al posterului, relevanta prezentarii orale si coerenta acesteia, montarea in scena, corectitudinea informatiilor privind tarile prezentate.

Echipa castigatoare va avea ocazia de a-si prezenta afisul la Parlamentul Europei, in cadrul unei expozitii internationale, la care vor participa si celelalte echipe castigatoare din alte tari europeane.

Multumim Muzeului de Arta din Timisoara pentru gazduire si pentru tot sprijinul acordat in organizarea acestui concurs.

Participarea la eveniment este gratuita.