fbpx

S-a deschis primul birou online de întocmire și depunere la autorități a actelor auto semnate electronic

Mașina este un instrument de mobilitate devenit aproape indispensabil, iar tranzacțiile auto sunt la ordinea zilei. În același timp, vânzătorii și cumpărătorii de autovehicule se confruntă cu o serie de pași birocratici pe care trebuie să-i îndeplinească până la finalizarea tranzacției.

Aici intervine platforma online DocExpress.ro care asigură întocmirea actelor de vânzare-cumpărare auto, precum și transmiterea documentelor semnate electronic către autoritățile statului care trebuie să ia act de schimbarea proprietarului. Astfel, vânzătorul și cumpărătorul sunt scutiți atât de efortul redactării actelor (contractul de vânzare-cumpărare  auto si documentele adiacente) precum și de drumurile la Direcțiile de Impozite și Taxe Locale (DITL), tot fluxul fiind online. La final, cumpărătorul se va deplasa doar la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRCPIV) pentru completarea dosarului deschis electronic.

Cum funcționează?

Aplicația a fost creată astfel încât să propună o interfață intuitivă, accesibilă oricărui tip de utilizator. Primul pas este înregistrarea în aplicație, după care urmează completarea online a unui singur document: contractului de vânzare-cumpărare auto.

Pe baza datelor introduse, aplicația va genera restul documentele pentru depunere la DITL în vederea trecerii impozitului auto pe noul proprietar și la DRPCIV în vederea radierii autovehiculului de pe numele vechiului proprietar și înregistrarea/înmatricularea lui pe noul proprietar.

DocExpress.ro oferă astfel pachetul complet de acte auto implicat într-o tranzacție de vânzare-cumpărare, intermediind, în același timp, relația dintre părțile tranzacției și DITL-urile către care trebuie declarată tranzacția.

Nu în ultimul rând, pachetul complet de acte auto conține și generarea automata a unei polițe RCA pe numele noului proprietar folosind datele introduse anterior.

„DocExpress.ro este primul serviciu electronic de generare de acte auto din România care a implementat semnătura electronică pentru facilitarea depunerii documentelor la instituțiile statului care trebuie să ia act de schimbarea proprietarului unui autovehicul. Am creat platforma pentru a facilita generarea de acte auto și de polițe RCA oriunde în România 24/7. Așadar, părțile implicate pot interacționa și finaliza înțelegerea oricând le este convenabil, fără să depindă oralele pe care ar trebui să le respecte în cazul deplasării fizice la ghișeu. Mai mult, prin utilizarea platformei noastre se elimină utilizarea hârtiei ca suport pentru depunerea documentelor. Practic, suntem un one-stop shop pentru orice tranzacție cu un vehicul înmatriculat în Romania.” spune Marius Andronache, Managing Partner Abwrite Advanced Solutions, compania care a creat DocExpress.ro.

DocExpress.ro se dorește a fi o soluție care folosește tehnologia pentru a diminua întârzierile pe care le poate genera birocrația în ceea ce privește încheierea rapidă și transparentă a unei tranzacții auto. Reprezintă un prim pas către o altfel de abordare a stabilirii relațiilor contractuale între persoane fizice și, totodată, între persoane fizice și autoritățile statului implicate într-un tip specific de tranzacție.