fbpx

ROMIT TV – prima televiziune în limba româna din Italia concureaza cu succes posturile italiene

Prima televiziune în limba română de pe teritoriul italian, ROMIT Tv, a reușit, în doar patru luni de emisie, să atragă 80 la sută dintre telespectatorii din comunitatea română a regiunii Lombardia, potrivit statisticilor realizate de Biroul Italian de Audiență, sucursala din Milano. În luna decembrie 2011, ROMIT TV s-a extins într-o a doua regiune, Lazio, unde există o importantă comunitate românească, dar și cele mai importante asociații si autorități juridice ale Statului Român, printre care și Ambasada României.

Succes într-un mediu concurențial

La 1 octombrie 2011 a fost lansată pe teritoriul italian prima platformă de televiziune în limba română, ROMIT TV, un nume care are, la rându-i, o prestigioasă istorie. Marca a fost creată și înregistrată în urmă cu 75 de ani, în urma acordului semnat în anul 1937, prin care statul italian și cel român au pus bazele unei colaborări în domeniul cinematografic – ce avea să ducă, în 1940, la apariția celebrei case de film și distribuție Cineromit. Păstrând sensul acestui parteneriat, postul de televiziune ROMIT TV a fost gândit ca o sursă credibilă de informare a cetățenilor de origine română din Italia, dar și ca o platformă de comunicare cu publicul italian. În anul 2011, grație televiziunii digitale terestre, s-a putut creea o platformă dedicată comunității românești din Italia. Proiectul a fost testat în regiunea italiana Lombardia și, în doar două luni de la lansare, ROMIT TV a reușit să atragă, cu un singur canal, un număr impresionant de telespectatori. Potrivit statisticilor oficiale, postul de televiziune a fidelizat 350.000 de telespectatori, dintr-o comunitate de 450.000 de persoane.
Performanța este deosebit de importantă, ținând cont de concurența acerbă în domeniul televizual italian și de faptul că posturile naționale de televiziune au lansat, în ultima perioadă, campanii puternice de fidelizare, ce presupun creșterea semnificativă a ofetelor și îmbogățirea pachetelor propuse.
Succesul canalului Romit TV a este bazat pe experiența în domeniu acumulată in Italia, la Roma si Milano si România, la București, unde compania si deține o stație de transmisie prin satelit, care permit legătura în direct, pe toată perioada anului, între Roma, Milano și București, prin trasmisia de știri care să reflecte realitatea românească și cea italiană. Profesionalismul este garantat de de o echipă de jurnaliști și redactori cu o experiență, care asigură 24 de ore de emisie cu programe variate, fără a fi obligați la o repetare a emisiunilor.
ROMIT TV se consideră o alternativă viabilă, dar și un serviciu util, deoarece este, în același timp, un canal de divertisment și unul de informare și, nu în cele din urmă, propune un proiect de integrare a comunității române în Italia.

GRUPUL ROMIT TV
Milano
Katodica srl – Producție și transimie în direct; Management internet; Agentie media
-Lombardia TV (Romit TV in zona Lombardiei)
Roma
Blue-Bird Comm.srl – Productie redactionala romana ; Post de transmisie(Romit TVin regiunea Lazio(Roma); Agentie media
Bucuresti
Raimbow Media Comm.srl – Productie si post transmisie prin satelit pe teritoriul roman si tarile est-eurpopene; Agentie media