fbpx

ROMGERMED ADUCE ÎN PRIM-PLAN SPECIALIȘTII ÎN TRATAREA ALERGIILOR – Consult alergologic

consult alergologic

Cu alergia nu-i de joacă

Alergia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul tulburărilor imune, inclusiv dereglarea imunității și deficiențele imune.

Sistemul nostru imunitar răspunde diferit la anumite substanțe, compuși chimici sau biologici din aer, sistemul nostru digestiv și pielea noastră. Este necesar un consult alergologic să scăpăm de orice nemulțumire și deranj.

Mucegaiul, polenul, acarienii de praf și alte alimente sunt în general inofensive pentru majoritatea dintre noi, dar unele pot provoca reacții alergice. Bolile alergice au devenit destul de comune în ultimii ani.
consult alergologic
Aproximativ 90% dintre alergii sunt cauzate de doar câteva alimente: lapte, ouă, grâu, soia, alune și pește. În plus, factorii de mediu sau alte substanțe chimice sunt, de asemenea, responsabili pentru astfel de boli. Printre acestea am amintit medicamente, cosmetice, praf, păr de animale.

Alergiștii spun că aceste tipuri de alergii pot apărea zilnic sau doar sezonier, în funcție de prezența alergenului.

Cei mai frecvenți alergeni care provoacă alergii respiratorii sunt polenul si părul de animale.

Mergi la un consult alergologic din timp

Din păcate, există și alimente care pot provoca acest tip de probleme, iar aspectul lor este că ingerați imediat alimentele care conțin substanța care provoacă problema. Din păcate, aceste alergii sunt mai agresive și mai periculoase decât alergiile respiratorii, deoarece sunt mai agresive prin greață, diaree și vărsături. Cele mai cunoscute alimente care provoacă aceste probleme sunt: ​​laptele, ouăle, alunele, nucile și soia.

Pentru a trata aceste probleme în timp util, este recomandat să mergi la un consult alergologic din timp. Diagnosticul corect este important deoarece medicii pot alege medicamentul potrivit pentru a trata problema. De obicei, se face un test cutanat în timpul unui consult de alergie. Acest test poate fi efectuat în mai multe moduri, și anume:

Piele – se face prin plasarea alergenilor pe piele;

Subcutanat – alergenul se injectează sub piele (în cantități mici);

Plasture – un plasture cu alergenul este plasat pe piele timp de câteva zile;

Pentru mai multe informații despre alergie, dacă doriți să rezervați o consultație pentru alergii, vă rugăm să vizitați următorul site: http://clinicaromgermed.ro/servicii/alergologie/