Românii trebuie să aibă acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde

22 octombrie 2018
Autor:
NOMADE Communication

Conform raportului de asistență primară realizat de către CNAS, peste 17 mil. de români sunt înscriși pe listele medicilor de familie (77,02 % din populația țării din 2015). Dintre aceștia, 85,80 % trăiesc în mediul urban și 65,64 % în mediul rural. Potrivit aceluiași raport, puțin peste 20% dintre români au beneficiat de serviciile incluse în pachetul minimal de servicii medicale primit de la stat.

Ținând cont de acest context, industria asigurărilor private de sănătate are rolul de a oferi oamenilor acces facil la investigații medicale preventive sau la tratamente complexe bazate pe ultimele descoperiri ale tehnologiei din domeniu. Prin urmare, asigurarea medicală privată vine în ajutorul celor aproximativ 80% dintre românii pentru care asigurarea obligatorie nu le-a oferit serviciile de care au avut nevoie.

„Important de precizat este faptul că o asigurare de sănătate privată înglobează serviciile medicale accesibile atât prin Casa de Asigurări de Sănătate, cât și prin abonamente medicale, fiind mult mai mult decât o simplă asigurare de călătorie sau un card european de sănătate. În cazul unei asigurări de sănătate cu acoperire internațională obținută prin intermediul MediHelp Internațional, decontare directă se realizează pentru o serie de servicii medicale într-o rețea formată din peste 425.000 de clinici și spitale private din întreaga lume, ” afirmă Elena Ciobanu, Director Operațional MediHelp Internațional.

Mai mult decât atât, asigurările medicale private pentru români trebuie concepute astfel încât să dea posibilitatea oricărei persoane să acceseze o asigurare de sănătate individuală sau un plan potrivit familiei sale. Întrucât accesul la servicii medicale la cele mai înalte standarde este vital, asiguratul are posibilitatea de a opta pentru planul potrivit nevoilor sale, putând să investească în prevenție sau în tratare problemelor de sănătate cu care se confruntă.

Credem cu tărie în faptul că starea de sănătate a unei persoane reprezintă condiția de bază pentru a avea o viață împlinită, motiv pentru care am creat o serie de planuri de asigurare flexibile și adaptate nevoilor pe care le-am identificat în piață. Astfel, o asigurare de sănătate standard costă 440 de lei pe lună pentru un adult cu vârsta cuprinsă între 40-44 de ani sau 310 lei pe lună pentru copii și adolescenți până la 17 ani; copiii pot fi asigurați încă din primele zile de viață. Pentru acest plan de asigurare, valoarea serviciilor medicale acoperite este de 1.200.000 euro pe an, completează Elena Ciobanu, Director Operațional MediHelp Internațional.

Prin urmare, este necesar ca industria asigurărilor private de sănătate să se adapteze nevoilor identificare în piață, astfel încât să permită unui număr cât mai mare de oameni să beneficieze de îngrijirea medicală de care au nevoie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram